U Amerikanskim vrtovima radionica - 15. lipnja / Snimio Sergej DRECHSLER
Prva radionica bit će posvećena izradi domaće pašte i umaka. Svi koji se uključe u ovu radionicu naučit će oblikovati tagliatele, farfalle i istarske pjukance i šurlice, ali i pokoji fini domaći umak
povezane vijesti
VEPRINAC – Ciklus kuharskih radionica iz projekta »Zdravlje na tanjuru« održat će se u Društvenom domu »Janko Gržinić« u Veprincu i u opatijskim Amerikanskim vrtovima, a prva je na rasporedu u utorak, 28. svibnja u Veprincu.
– Svi oni koji žele naučiti male tajne kuharstva mogu se uključiti u ove zanimljive radionice. Prva radionica bit će posvećena izradi domaće pašte i umaka. Svi koji se uključe u ovu radionicu naučit će oblikovati tagliatele, farfalle i istarske pjukance i šurlice, ali i pokoji fini domaći umak s kojim će se sljubiti okusi domaće pašte. Već narednog utorka, 4. lipnja na programu je kuhinja za velike i male u kojoj će »Mali Masterchefovi« kuhati sa svojim roditeljima pomagačima. Kreativna kuhinja za male i velike pružit će mogućnost svima da se zabave uz umjetničke kreacije na tanjuru, ali i da nauče spojiti ukusno i zdravo kako bi djeca uživala u hrani. Amerikanski vrtovi prekrasan su ambijent u kojem će se smjestiti posljednja radionica ovog proljetnog ciklusa i to u subotu, 15. lipnja. Tema ove radionice pod nazivom »Sirovo i zdravo« je priprema tartarskog bifteka. Nakon radionice polaznici će uživati u degustaciji svojih uradaka, ali i u mirisima Amerikanskih vrtova, pogledu koji se pruža na Kvarnerski zaljev te pokojoj mirisnoj čaši. Radionice u Društvenom domu »Janko Gržinić« održavat će se u vremenu od 18 do 20 sati, dok će se radionica u Amerikanskim vrtovima predviđena za 15. lipnja održavati u vremenu od 17 do 19 sati, a sve ih vodi prof. Damir Perman. Radionice su besplatne, provode se uz sufinanciranje Grada Opatije, a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija te u suradnji s Kreativnom industrijom. Zbog ograničenog broja polaznika po radionici mole se zainteresirani za prijavu na mail:[email protected], naveli su organizatori iz GDCK Opatija.
Polaznici će kuhati u parovima pa se unaprijed mogu prijaviti kao tim ili će ovisno o samostalnim prijavama naknadno napraviti kuharske parove.
– Kuhanje je umjetnost za koju je potrebna ideja i mašta ali i ponešto znanja, a najvažniji začin svakog jela je radost s kojom ga pripremamo. Zato ako imate bar neke od ovih elemenata prijavite se i uživajte u vlastitim gastronomskim kreacijama, poručili su iz opatijskog Crvenog križa.