Drugi krug

Ivano Grgić iz Ugostiteljske škole Opatija u finalu kulinarskog natjecanja

Portal Novi list



U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u petak, 8. ožujka, u METRO centru u Zagrebu, svoje mjesto u finalu zaslužili su Nino Krizmanić iz Srednje škole Zabok, Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ivano Grgić iz Ugostiteljske škole Opatija i Antonio Marinović iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, propćeno je iz tvrtke Metro.


“Tijekom 90 minuta deset učenika pripremalo je predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Važnu je ulogu igrao i odabir namirnica, s obzirom da su kandidati sami birali glavnu namirnicu za kuhanje glavnog jela, dok su ostale namirnice bile tajna do samog početka natjecanja. Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ante Udovičić, chef restorana Lemongarden, Robert Ripli, predsjednik Kluba Gastronomada, Gordan Zečić, urednik Dobre hrane i Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane tvrtke METRO Hrvatska najvišim su ocjenama nagradili upravo Ninu, Anđelu, Filipa, Ivana i Antonia.


U projektu METRO Junior Top Chef budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru. U projektu sudjeluje pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu”, navodi se, između ostalog, u priopćenju.