Novi projekt

“Gušti od ribi”: U Iki spremaju atraktivan cooking show sa Stevom Karapandžom i Lukom Golešom

Aleksandra Kućel Ilić

Smisao je potaknuti stvaranje nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno utjecati na održivost hrvatskog ribarstva



“Gušti od ribi” naziv je novog europskog projekta Grada Opatije uz partnera Udrugu “Ikarski barkajoli” ukupno vrijednog 43.780 eura.


Cilj projekta je podizanje svjesnosti o važnosti konzumacije ribe te informiranje i podučavanje, osobito djece i mladih, o njenim nutritivnim svojstvima i jednostavnijim načinima pripreme ribljih jela u vlastitoj kuhinji.


Smisao je potaknuti stvaranje nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno utjecati na održivost hrvatskog ribarstva – poručili su iz Grada Opatije.





Sve počinje već idućeg vikenda, 5. kolovoza od 12.30 sati kroz popularnu ikarsku manifestaciju “Vino i vruja” i gastro-show “Gušti od ribi”.


Posjetitelji će u Iki biti upoznati s jednostavnom pripremom ribljih jela i vinima koja se sljubljuju s određenom vrstom ribe. Gastronomske tajne odat će im slavni kuhar Stevo Karapandža i njegov mlađi kolega Luka Goleš.


Kroz projekt “Gušti od ribi” bit će izrađena mobilna aplikacija, provedena medijska kampanja kroz radio emisije, te održane radionice u tri opatijske srednje škole te u Osnovnoj školi “Rikard Katalinić Jeretov” koje će voditi poznati kuhar David Skoko.