Udruga "Za Medveju"

Danas se održava RetroRibarska fešta u Medveji: Prvi put u javnosti “medvejanska marinada”

Aleksandra Kućel Ilić

Kuhat će se i pedoći / Foto M. LEVAK

Kuhat će se i pedoći / Foto M. LEVAK

Marinadu će pripremiti lovranska masterchefica Srđana Jevtić, koja ističe da će koristiti isključivo lokalne namirnice



 


 


MEDVEJA – RetroRibarska fešta u Medveji umjesto u četvrtak održat će se danas, kada su prema prognozama vremenski uvjeti povoljniji – najavili su iz Udruge »Za Medveju«. Fešta u Medveji bit će od 12 do 19 sati na plaži uz brojne goste, autohtonu gastronomsku ponudu i bogatu tombolu. Kako su najavili organizatori, program će početi u 12 sati uz kuhanje 200 kilograma pedoća na buzaru, a lovranska masterchefica Srđana Jevtić za posjetitelje će prvi put pripremiti »medvejansku marinadu«.




– Upotrijebit ćemo isključivo lokalne namirnice i proizvode proizvođača iz našeg kraja. U pripremi ćemo koristiti balzamni ocat od smokve konobe Kali – dobitnika Zlatne košarice za 2023. godinu, češnjak Udruge Brsečki česan te maslinovo ulje i vino OPG-a Franković. Od 13.30 kreće službeni dio programa koji otvara Karin Kuljanić, nastupit će Bonaca i Šajeta, a podršku u vođenju programa pružit će i Zvijezdana Klobučar Filčić, direktorica Turističke zajednice općine Lovran. Pred kraj manifestacije od 17 do 19 sati održat će se smotra tradicijskih barki iz Ike, Lovrana i Mošćeničke Drage, a za kraj feštu će zatvoriti Puhački orkestar Lovran – najavili su iz Udruge »Za Medveju«. Za pripremljenu i ponuđenu hranu i piće prikupljat će se donacije te će polovina prikupljenih sredstava ići u dobrotvorne svrhe, a ostatak za daljnji rad Udruge »Za Medveju«.