
Foto M. KRMPOTIĆ
Iza obitelji Škreb dugogodišnji je staž u ugostiteljstvu, a osim odmorišta u Ravnoj Gori Škrebovi misle istu stvar ponoviti i u Bosiljevu
povezane vijesti
RAVNA GORA – Od sredine svibnja Ravna Gora ima pojačanu ugostiteljsku ponudu i to zahvaljujući novootvorenom objektu »Odmorište Ravna Gora«, smještenom tik iza naplatnih postaja Ravna Gora, neposredno uz izlaz, odnosno ulaz na autocestu Rijeka – Zagreb. I smještajem i ponudom ovaj objekt već privlači pažnju, a iza otvaranja krije se vrlo zanimljiva priča koje je autor mladi tridesetogodišnji Denis Škreb, Zagorac koji je nakon što se upoznao s Ravnom Gorom odlučio tu pokrenuti posao vezan uz ugostiteljstvo, kasnije vjerojatno i turizam. Sve je počelo, priča nam Denis, poslom vezanim uz autobusni i kamionski prijevoz u kojem je njegova obitelj kao vlasnik »Croatiatransa« iz Zlatara itekako poznata.
Dugogodišnji kontakt
– Još od davne 1975. godine moja obitelj zahvaljujući autoprijevozničkom poslu ima kontakt s Ravnom Gorom. Dugi niz godina imali smo redovne autobusne linije Varaždin – Zlatar – Marija Bistrica – Zagreb – Bosiljevo – Ravna Gora – Rijeka – Crikvenica – Pula. Godine 2002., prvi u RH povezali smo Zagorje i Zagreb s Istrom, Dalmacijom, Gorskim kotarom i Karlovačkom županijom te putnicima pružili novu viziju putovanja. U Bosiljevu i Ravnoj Gori nam je bilo glavno okretište.
Dvanaest puta na dan su naši autobusi tu dolazili i tako sam upoznao ovaj kraj te već prije nekoliko godina počeo razmišljati o mogućnostima pokretanja posla ovdje. Nakon što smo se od 2016. godine kao obitelj puno više okrenuli ugostiteljstvu, ta je ideja bila sve izraženija i želja nam je bila u Ravnoj Gori napraviti okretište za autobuse. Nažalost, zbog brojnih raznih dozvola i potrebne dokumentacije sve se razvuklo jako dugo, ali smo početkom ove godine napokon uspjeli, izgradili objekt, uredili prostor i za sada je krenulo daleko iznad naših očekivanja.
Ljudi su nas, kako domaći, tako i oni koji samo prolaze kroz ovaj kraj, odlično prihvatili. Radimo svaki dan od od 7 do 23 sata. U samom objektu imamo 19 sjedećih mjesta, a vani 80-ak mjesta na otvorenoj i natkrivenoj terasi koja će biti postavljena ovih dana. Zasad nam najviše ide grill, nudimo hamburgere, razne burgere, tortille, lignje, ćevape, preko vikenda po narudžbi odojak, janjetinu te marendu dva puta tjedno kada imamo prostora.
Veliki planovi
Meso nam stiže iz Zagorja. Surađujemo s domaćim OPG-ovima i mesnicama, a tu ćemo suradnju i proširiti. Plan nam je da u ovom objektu stalno bude zaposleno 4-5 domaćih ljudi. Tražimo iskusne i kvalitetne ljude kojima ćemo dobro platiti, jer itekako znamo što je ugostiteljstvo. Također imamo jedan veliki čuveni i svima vrlo poznat restoran u Mariji Bistrici »Dobro nam došel prijatel« s oko 500 sjedećih mjesta koji na godišnjoj bazi posjeti tisuće turista.
U Mariji Bistrici imamo i kafić, u srednjim školama imamo kantine (prva škola sa instaliranom aplikacijom za učenike SŠ Zlatar), sad smo krenuli i u Ravnoj Gori, a uskoro kreću radovi i na petlji Bosiljevo gdje ćemo otvoriti objekt sličan ovome u Ravnoj Gori, a u planu je još jedan na svima poznatoj frenkventnoj lokaciji, koju zasad ne bih spominjao jer je sve u procesu, ali tamo će biti i smještajnih jedinica. Sada nam je najbitnije što kvalitetnije razviti ovaj posao u Ravnoj Gori i privući goste, a u budućnosti razmišljamo o širenju posla u smislu ponude smještaja jer ovaj kraj očigledno ima jake turističke potencijale, zaključio je Denis Škreb.
Takac – makac
– Cijene su nam prihvatljive, a narudžba je moguća i korištenjem aplikacije. Upišete odmorište.hr i možete pogledati što nudimo i naručiti te hranu dobiti bez dugo čekanja. Već smo imali vrlo uspješnu narudžbu skupine bikera iz Pule koji su krenuli iz Pule, naručili i čim su stigli hrana im je bila spremna, rekao je Denis Škreb.
Promjena prioriteta
Obitelj Škreb od 2016. godine više je okrenuta ugostiteljstvu, no autoprijevozu, govori Denis Škreb.
– Spomenuti linijski posao prepustili smo tvrtki »Brioni Pula« iz Pule, a autobusni biznis sada realiziramo samo po narudžbi te vozimo radnike na posao, dakle više ne radimo linijski, ali s postojećih tridesetak vozila još uvijek smo u tom poslu, ali sve vuče prema VIP klijentima i na manja kombi i autovozila (self service-prijevoz, smještaj, hrana…), kaže Denis.