povezane vijesti
- FOTO Na Baškim Oštarijama je danas bila izvrsna fešta, razdragana i vesela, na sreću bez oborina
- Planula i djelomično izgorjela sirana „Vegium“ na Baškim Oštarijama: ‘U šoku sam, prije nam je gorjelo i u hostelu’
- Na Velebitskom sedlu pravi je raj na zemlji: Posjetili smo hostel i restoran koji nude ‘svoje’ meso i sireve
BAŠKE OŠTARIJE Prije nepunih mjesec dana požar je zahvatio krovište vrlo popularne sirane „Vegium“. Tako se dogodilo da mnogobrojni stalni kupci vrhunskih sireva u ovo predblagdansko vrijeme neće moći do proizvoda koji su na svim lokalnim i državnim natjecanjima redovno stjecali šampionske titule za kvalitetu svojih sireva i ostalih mlječnih prerađevina. Tako je bilo i na zadnjoj priredbi „Jesen u Lici“.
Direktorica Vegiuma Lucija Tomljenović dala nam je izjavu netom nakon požara sirane. Kako nam je tada rekla „sva sam u šoku jer se prije mjesec dana dogodio požar u našem hostelu. Kao da nekome smeta naša kvaliteta“. Od toga razgovora je prošlo nepunih mjesec dana pa nas je zanimalo kakva je trenutna situacija u sirani.
-Od požara koji se zbio 17. studenoga naša sirana ne radi. Mi smo odmah poduzeli sve radnje kako bi se obnovilo zapaljeno krovište da bi sirana što prije započela s radom. Unatoč tim nastojanjima vremenski uvjeti i svakodnevne oborine onemogućuju na obnovu. Odmah nakon požara angažirali smo vještake osiguravajućeg društva kako bi nam procijenili štetu na tome objektu.
Nama je nakon požara najveći problem postao plasman mlijeka s naše farme koja broji više od 60 muznih krava pasmine jersey. Budući da od dana požara nismo imali kamo s mlijekom sklopili smo dogovor sa zagrebačkim Dukatom kojem isporučujemo mlijeko s naše farme. Mlijeko vozimo do Gospića gdje ga „Dukat“ preuzima, rekla nam je Lucija Tomljenović iz Vegiuma.
Požar koji je nešto ranije planuo u popularnom hostelu Baške Oštarije u začetku su ugasili zaposlenici i pri tome je nastala tek manja materijalna šteta. U ovom hostelu će se i ove godine prirediti sve popularniji doček Nove godine u podne. Među ponuđenim delicijama gosti će moći kušati bogati asortiman tamošnje kuhinje, osim glasovitih sireva nastalih na tisuću metara nadmorske visine.