Foto BOSNIĆ DOROTIĆ
povezane vijesti
VIŠKOVO – Otvoren je javni natječaj za zakup restorana u Kući halubajskega zvončara (KHZ) na Viškovu. Iz KHZ-a nam kažu da je plan da se ponuda restorana temelji na autohtonim jelima s područja Halubja: kisela repa s fažolom, bakalar na gulaš, pašta i fažol, varivo od ječma, a tu su i presnac, fritule i supice. Prostor obuhvaća restoran s kuhinjom i terasom te svim potrebnim inventarom i sadržajem, a natječaj je otvoren do 30. rujna.
– Idealna je ovo prilika za one koji žele voditi restoran u novom kulturno-turističkom objektu otvorenom ove godine te prilika da budu jedinstveni u široj regiji, kao i dio tradicije koja se čuva i promovira kroz Kuću halubajskega zvončara.
Recepti inspirirani kuharicom »Bokunić užanci – Štorija od hrani« omogućit će posjetiteljima da uživaju u izvornim okusima ovoga kraja, kažu iz KHZ-a.