BLAGDANSKA TRADICIJA

FOTO Gastrofešta na Korzu: Dijelile su se frigane ribice i bakalar, a nazdravilo se uz čašu žlahtine

Sanja Gašpert

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

"Svima želim blagdane ispunjene mirom i zajedništvo te sretnu i uspješnu 2024. godinu i neka nam prije svega bude ispunjena zdravljem", poručio je gradonačelnik Filipović



RIJEKA Tradicionalna blagdanska Gastrofešta, zajednička predblagdanska marenda za sve građane na kojoj su se pripremale frigane ribice, bakalar na gulaš i bakalar na bijelo, održana je i ove godine na Trgu 128. brigade HV-a i na Korzu. Gastrofešta je započela podjelom frigane ribe, a nastavila se podjelom bakalara na gulaš te podjelom kanape sendviča od bakalara na bijelo, uz čašu žlahtine.


Foto galerija: Gastrofešta na riječkom Korzu Foto: Sergej Drechsler


Građanima se na Gastrofešti pridružio i riječki gradonačelnik Marko Filipović sa svojim zamjenicima – Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim te suradnicima, a Gastrofešti su se pridružili i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar. Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo što su se građani, za koje su Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke te Studentski centar Rijeka pripremili ribice, bakalar i vino, odazvali već tradicionalnoj gradskoj manifestaciji.


“Svima želim blagdane ispunjene mirom i zajedništvo te sretnu i uspješnu 2024. godinu i neka nam prije svega bude ispunjena zdravljem”, poručio je gradonačelnik Filipović, pozvavši sve Riječane da Novu 2024. godinu dočekaju na Korzu, uz koncert Gibonnija.




Na ovogodišnjoj je Gastrofešti podijeljeno oko dvije tisuće porcija friganih ribica i 2.500 porcija bakalara na gulaš te tri tisuće kanape sendviča od bakalara na bijelo i tri tisuće čaša žlahtine.


Za pripremu bakalara utrošeno je 200 kilograma bakalara, sto litara maslinovog ulja, 300 kilograma krumpira, koji su osigurali sponzori, Plodine d.d. i Brodokomerc Nova d.o.o. Bakalar je pripremio Studentski centar Rijeka, a kanape sendviče s bakalarom na bijelo i žlahtinu osigurali su i pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, Općina Čavle i Grad Rijeka. Gastrofeštu su organizirali Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.