Tradicionalni besplatni obrok

FOTO Božićna gastro fešta na Korzu privukla mnoštvo građana, uživalo se u pravim delicijama

Jakov Kršovnik

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

Za pripremu bakalara osigurano je oko 300 kilograma bakalara, 450 kg krumpira, 50 litara maslinovog ulja, 30 litara bijelog vina, 50 kg kapule, 15 kg češnjaka i 15 kg peršina



RIJEKA – Tri tisuće porcija bakalara na gulaš, isto toliko porcija bakalara na bijelo, kolača s jabukama i čaša bijelog vina podijeljeno je prijepodne na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske i Korzu, riječkoj žili kucavici.


Tradicionalni besplatni obrok povodom Badnjaka organizirala je riječka gradska uprava u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci te uz podršku sponzora. Riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je da gastrofešta nije mjesto na kojem treba držati političke govore pa čestitao Božić svim Riječankama, Riječanima i gostima.


Foto galerija: Dvije gastro fešte na Korzu Foto: Sergej Drechsler


– Božić je obiteljski blagdan, blagdan mira i veselja, kojeg tako treba i obilježiti, poručio je gradonačelnik. Uz njega na podjeli obroka bili su i njegova zamjenica Sandra Krpan, predsjednica riječkog Gradskog vijeća Ana Trošelj i rektorica riječkog sveučilišta Snježana Prijić Samaržija.




Za pripremu bakalara osigurano je oko 300 kilograma bakalara, 450 kg krumpira, 50 litara maslinovog ulja, 30 litara bijelog vina, 50 kg kapule, 15 kg češnjaka i 15 kg peršina. Kuhar iz Studentskog centra Vjeko Bortot kaže da su bakalar pripremali od petka.


– Od petka namačemo, moči, mijenjaj pa opet moči i očisti. Kuhamo danas od sedam ujutro i to bi trebalo biti to. Tajna je u tri sata krčkanja i u lijepoj pripremi. Što je veća količina, to je finije, sigurno bolje doma nego u malom lončiću, rekao je novinarima Vjeko Bortot.