Foto Walter Salković
Počinju Dani creske janjetine i maslinovog ulja
povezane vijesti
Sutra počinju Dani creske janjetine i maslinovog ulja, manifestacija kojom se proteklih desetak godina promiču dvije najvrednije otočne namirnice, te je u raznim restoranima na otoku moguće kušati specijalitete od janjetine po cijeni od 100 kuna.
Prvog dana restoran Bukaleta u Loznatom nudi pohanu janjetinu, a u četvrtak su na redu creski restorani Belona, Nono Frane i Porta Bragadina s janjetinom na žaru i »al forno«, te janjećom jetricom »alla veneziana«.
U petak će ljubitelji janjetine posjetiti valunski restoran Na moru kako bi uživali u janjetini s roštilja na drveni ugljen, a u subotu sjever otoka, restoran Tramontana u Belom, radi janjećeg žvaceta.
Veliki finale manifestacije koju organizira Turistička zajednica bit će prvog svibnja na Trgu Frane Petrića gdje će dva masterchefa, Kathy Evans i Renato Kraljev, međusobnim nadmetanjem pokazati koji je janjeći gulaš bolji, irski ili hrvatski.