Dani

Creska janjetina na sve načine po cijeni od 100 kuna

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković

Počinju Dani creske janjetine i maslinovog ulja



Sutra počinju Dani creske janjetine i maslinovog ulja, manifestacija kojom se proteklih desetak godina promiču dvije najvrednije otočne namirnice, te je u raznim restoranima na otoku moguće kušati specijalitete od janjetine po cijeni od 100 kuna.


Prvog dana restoran Bukaleta u Loznatom nudi pohanu janjetinu, a u četvrtak su na redu creski restorani Belona, Nono Frane i Porta Bragadina s janjetinom na žaru i »al forno«, te janjećom jetricom »alla veneziana«.


U petak će ljubitelji janjetine posjetiti valunski restoran Na moru kako bi uživali u janjetini s roštilja na drveni ugljen, a u subotu sjever otoka, restoran Tramontana u Belom, radi janjećeg žvaceta.




Veliki finale manifestacije koju organizira Turistička zajednica bit će prvog svibnja na Trgu Frane Petrića gdje će dva masterchefa, Kathy Evans i Renato Kraljev, međusobnim nadmetanjem pokazati koji je janjeći gulaš bolji, irski ili hrvatski.