Snimio Ivica TOMIĆ
Kako nam je Matzka-Dojder otkrila, na ovoj je riznici kvarnerske gastronomije radila punih dvadeset godina, a intenzivno posljednjih godinu dana kada je uhvatila više vremena obzirom na manje zadaća kao političarke i menadžerice u zdravstvu
Mein Kvarner Kochbuch, odnosno Moja kvarnerska kuharica, autorice Anice Matzka-Dojder predstavljena je danas u bečkom Kursalonu. Brojni visoki gosti iz bečkog političkog i poslovnog života došli su popratiti predstavljanje ove zanimljive riznice priča o životu na Kvarneru iz pera zaljubljenice u kvarnersku regiju, njegovu svakodnevicu i naravno – gastronomiju.
Kako nam je Matzka-Dojder otkrila, na ovoj je riznici kvarnerske gastronomije radila punih dvadeset godina, a intenzivno posljednjih godinu dana kada je uhvatila više vremena obzirom na manje zadaća kao političarke i menadžerice u zdravstvu.
Prezentacija je bila prilika i da Turistička zajednica Kvarnera brojnim gostima predstavi samu regiju s posebnim naglaskom na Opatiju i Opatijsku rivijeru te na projekt Putovima Frankopana kao noviteta u kvarnerskoj turističkoj ponudi.
Nakon prezentacije uslijedila je Cheese & Wine gastro prezentacija autohtonih kvarnerskih proizvoda – vrbničke žlahtine i sira.
– Ovakva događanja su sjajna prilika da predstavimo ponudu naše regije i uzvanike pozovemo da dođu na Kvarner. Austrija nam je izuzetno važno tržište, s udjelom od 15 posto u turističkom prometu, a u zimskim mjesecima i više obzirom da austrijski gosti u nekim destinacijama tijekom zime čine najveći dio turista. Svakako da je poveznica i naša gastronomija, na čijem brendiranju već godinama radimo, a svakako je zanimljiva austrijskim gostima koji dolaze i na kraće odmore, istaknula je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.
U Beču je, uz ostale, bio i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić koji je tom prilikom zahvalio bečkom gradonačelniku Michaelu Ludwigu koji je Opatiji poslao trideset sadnica povijesnih sorti ruža, a koje će biti posađene u obnovljenim Amerikanskim vrtovima.