Od 22. do 26. listopada

Zagrebačka Cirkorama s dvije predstave suvremenog cirkusa gostuje na festivalu Periskop u Rijeci

Sanda Milinković

Foto: Josip Bolonić

Foto: Josip Bolonić

Festival donosi predstave suvremenog plesa i cirkusa, edukativni program s radionicama plesa i cirkuskih tehnika, cirkusku rezidenciju te bogat popratni program



Od 22. do 26. listopada 9. Periskop – festival suvremenog plesa i cirkusa, odvijat će se u Rijeci u organizaciji udruge Prostor Plus donoseći predstave suvremenog plesa i cirkusa, edukativni program s radionicama plesa i cirkuskih tehnika, cirkusku rezidenciju te bogat popratni program.


Svoje mjesto u bogatom programu našla je i zagrebačka Cirkorama s dvije svoje predstave, radiofoničnom predstavom suvremenog cirkusa “Projekt 4,28 km /h” autora Ratka Bokića i nagrađivanim cirkuskim audio-vizualnim astrološkim epom “Horror House Project: Zodiac-Krug malih životinja”.


Organizatori javljaju daje “Projekt 4,28 km/h” na rasporedu u četvrtak, 24. listopada u 18:30 u klubu Palach. Predstava se temelji na audio dokumentarističkim zapisima autora i izvođača Ratka Bokića. Za realizaciju projekta, umjetnik se upustio u jedinstvenu avanturu pješačenja od Zagreba do otoka Krka, izvodeći predstave po malim mjestima na putu.



Foto: Josip Bolonić

Svaki put drugačija predstava




Kroz predstavu uz umjetnika-žonglera na sceni, nasnimljeni zvučni zapisi prate njegove stvarne dojmove kojima nam, kroz razgovor, otkriva unutarnju motivaciju za odlazak pješice na ovaj dalek put. Ime predstave “Projekt 4,28 km/h” označava brzinu ljudskog hoda. Izvedba predstave odvija se u okviru Clubture-HR programa razmjene i suradnje.


“Horror House Project: Zodiac- Krug malih životinja” na programu je u petak, 25.10. u 20:00 u prostoru Exportdrva.


Ovo je treći i posljednji dio trilogije “Horror House Project”, koji kroz natalne karte izvođača i horoskope publike istražuje utjecaj planeta na ljudski život, otkriva tajne Zodijaka, ljudske prirode i (ne)civilizacijske igre moći. Predstava je svaki put nešto drugačija, ovisno o energiji publike i astrološkoj konstelaciji, a unosi magiju u suvremeni cirkus.


“Horror House project: Zodiac – krug malih životinja”, proglašena je za najbolju predstavu u cjelini u sklopu Nišville Theatre Jazz Festivala 2023. od strane stručnog žirija.


Ulaz na predstavu “Projekt 4,28 km /h” je slobodan, a za predstavu “Horror House Project: Zodiac-Krug malih životinja” svoje mjesto rezervirajte na: [email protected].