Prava uživancija za brojnu publiku

USPJEŠNA PREMIJERA predstave “Baby Lasagna – mačke i spačke”

Sandy Uran

Anamarija Jurišić Osmeričić, Antonija Marijanović i Andrija Nazlić, Foto: LUKA DUBROJA

Anamarija Jurišić Osmeričić, Antonija Marijanović i Andrija Nazlić, Foto: LUKA DUBROJA

Predstava Petit teatra govori o strelovitom uspjehu Marka Purišića, alias Baby Lasagne, odnosno njegovom putu prema zvijezdama, ispričanom kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude



Za sve ljubitelje mačaka i Baby Lasagne predstava »Baby Lasagna – mačke i spačke«, što je premijerno upriličena u zagrebačkom gradskom kazalištu Trešnja, bila je prava uživancija. Predstava, koju potpisuje Umjetnička organizacija Petit teatar na čelu s Katarinom Madirazza, pred prepunim je kazalištem, a došli su je pogledati i brojni celebritiji, doživjela veliki uspjeh. Tražila se karta više.


Fabula govori o strelovitom uspjehu Marka Purišića, alias Baby Lasagne, odnosno njegovom putu prema zvijezdama, ispričanom kroz oči njegovih vjernih mačaka – Stipe, Branke i Gertrude.


Likove famoznog Stipe, kojeg nažalost više nema, sramežljive Branke i prpošne principesse Gertrude, utjelovili su glumci Andrija Nazlić, Antonija Marijanović te Anamarija Jurišić Osmeričić.




Valja napomenuti kako su Marko Purišić i Elizabeta Ružić sudjelovali u stvaranju teksta predstave pričama i anegdotama iz stvarnog života mačaka.


Dojmove nakon premijere ispričala je Katarina Madirazza, glumica i osnivačica Petit teatar.


– Kad sam kretala u ovaj projekt, nisam mogla ni zamisliti da će toliko odjeknuti. Prvenstveno hvala cijelom timu na čelu s redateljicom Sarom Stanić Blažević, autoricom teksta Kristinom Kegljen i koreografom Brankom Bankovićem, koji su odradili vrhunski posao i stvorili toplu divnu predstavu.


Matea Japec kostimima je upotpunila cijeli vizualni doživljaj, kao i Jakov Gavran rekvizitima. Glazbu su originalno napravili i osmislili Frano Durović, Karlo Mrkša i Filip Triplat, a cijeli vizualni dizajn potpisuje Vito Deverić.


A našu Branku, Gertrudu i Stipu savršeno su utjelovili Antonija Marijanović, Andrija Nazlić i Anamarija Jurišić Osmeričić, istaknula je Madirazza.



Footo: LUKA DUBROJA

Doznajemo kako će biti održane još dvije izvedbe koje su rasprodane, a više informacija o gostovanjima u drugim gradovima te novim terminima igranja u Zagrebu možete pratiti na Instagram profilu Petit teatra.