Najavljen 15. Vukovar film festival

U Vukovar dolaze filmovi iz Cannesa, Berlina i Venecije

Hina

Scena iz filma "Plavi cvijet", Foto: www.vukovarfilmfestival.com

Scena iz filma "Plavi cvijet", Foto: www.vukovarfilmfestival.com

Direktor festivala i izvršni direktor tvrtke Discovery film Igor Rakonić kazao je da festival otvara film »Plavi cvijet« redatelja Zrinka Ogreste



 Ovogodišnji 15. Vukovar film festival od 25. do 29. kolovoza donosi ukupno 41 filmsku projekciju s pet dokumentarnih, koje će biti prikazane na nekoliko lokacija u gradu. Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić rekao je na konferenciji za novinare da je vukovarski festival najpoznatiji po svom programu, po čemu mu nijedan festival u Hrvatskoj »ne može konkurirati«.


Naveo je da su desetak filmova iz festivalskog programa klasične komedije kako bi se ljude vratilo dobrom raspoloženju, a prikazat će se i pet filmova s nedavno završenog filmskog festivala u Cannesu te nekoliko filmova s festivala u Berlinu i Veneciji.


Direktor festivala i izvršni direktor tvrtke Discovery film Igor Rakonić kazao je da festival otvara film »Plavi cvijet« redatelja Zrinka Ogreste, kao pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Puli. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što je festival zadržao kontinuitet, kao i jer se ovogodišnji, za razliku od prošlogodišnjeg koji je održan u atmosferi zatvaranja, sada ipak vraća u normalniju atmosferu.




S obzirom na to da se i ovogodišnji festival održava u uvjetima pandemije, organizatori ističu kako ove godine neće biti uobičajene dodjele nagrada, kao ni popratnih zabavno-glazbenih aktivnosti.


Napominju da se to ne odnosi na tradicionalne festivalske radionice, koje će se održati, a to su dunavska scenaristička radionica, radionica jednominutnog filma u jednom kadru te filmska radionica »Od ideje do realizacije«.