GRADSKA VIJEĆNICA

Predstavljena knjiga poezije “O Rijeci s ljubavlju” Sabahudina Budimlije

Valentina Botica

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Sabahudin Budimlija, pjesnik iz Tuzle, izjavio je da je njegovo novo djelo nastavak višegodišnje fascinacije Rijekom, njezinom poviješću i multikulturalnošću



U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je promocija sedme knjige poezije Sabahudina Budimlije pod nazivom “O Rijeci s ljubavlju”. Autor, čija se ljubav prema Rijeci provlači kroz cijeli njegov opus, ovom knjigom još jednom odao počast gradu koji ga nadahnjuje. Promocija je, unatoč kiši koja je omela veći dolazak posjetitelja, protekla u intimnoj atmosferi, uz prisustvo biranog kruga ljubitelja Sabahudinove poezije. Promociju je pratila glazbena izvedba polaznica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.
Sabahudin Budimlija, pjesnik iz Tuzle, izjavio je da je njegovo novo djelo nastavak višegodišnje fascinacije Rijekom, njezinom poviješću i multikulturalnošću.



“Isti je tim radio na knjizi kao prošli put – kažu da se dobar tim nikad ne mijenja,” započeo je Budimlija, zahvaljujući publici i svojim vjernim suradnicama i ljubiteljicama njegovog djela, koje su tijekom same promocije pročitale njegove stihove – Alemki Brazzoduro, Luciji Bjelobaba i Vanji Michelazzi. Istaknuo je da knjiga sadrži 77 pjesama, kroz koje je izrazio duboke osjećaje prema gradu, dodajući kako će nastaviti istraživati Rijeku kroz svoj poetički rad.




Urednik knjige, Darko Ramini, izrazio je divljenje Budimlijinoj predanosti Rijeci: “Kroz svih ovih sedam knjiga, osjećam izuzetno zadovoljstvo što sam im ja bio urednik. One su zaista iskrene i divim se njegovom elanu s kojim opisuje naš grad – s toliko ljubavi. Očito tu nešto ne štima i mislim da bi Dinče trebao doći ovamo živjeti,” rekao je sa smiješkom, aludirajući na Budimlijinu snažnu vezu s gradom, iako živi u Tuzli.



Lucija Bjelobaba pročitala je pjesmu “Pjesnici uvijek ostaju sami”, dok je Vanja Michelazzi publici interpretirala pjesme “U parku pokraj statue pl. Zajca” i “Moje oči Rijeku gledaju.”
Da mu Rijeka pruža nepresušnu inspiraciju, Budimlija je još jednom dokazao najavivši i osmu knjigu.“Obećajem da će to, kao i dosad, biti jedna lijepa knjiga o Rijeci i da će se na taj način Rijeka ponovno ispromovirati, kako ovdje, tako i svugdje u svijetu,” poručio je.