"Lovci sakupljači"

VR kino poznatog pustolova Davora Rostuhara krenulo na turneju, prva stanica je Korzo

Valentina Botica

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec



Davor Rostuhar, poznati hrvatski putopisac i pustolov, prije nekoliko je mjeseci predstavio prvo VR kino u Hrvatskoj uz dokumentarni film Lovci sakupljači. Sada je VR kino, zajedno s impresivnim filmom, stiglo u Rijeku, a tu će ostati do nedjelje.


Tim je povodom Rostuhar održao multimedijalno predavanje u Art-kinu pred velikim brojem zaljubljenika u putovanja i njegov rad.


Projekt Lovci sakupljači gledatelje upoznaje s jednim od posljednjih plemena lovaca sakupljača koji i danas žive onako kako su ljudi živjeli 99 posto vremena naše evolucije – kao posljednji prvi ljudi.


Foto Ana Križanec




U paketu uz film i predavanje, dolazi i istoimena knjiga, koja je jednako važan element cjelokupnog doživljaja. Kako objašnjava, film u 30 minuta daje dojam da je gledatelj zaista tamo, a neke scene, sirove i stvarne, mijenjaju našu perspektivu i tjeraju nas da promišljamo o svojoj kulturi i koliko je naša percepcija one “ispravne” kulture kriva. Knjiga, s druge strane, daje detaljniji uvid i širi kontekst uz koju učimo o toj zajednici uz Rostuharov stil pisanja koji je omiljen mnogima.


VR kino je izrađeno upravo za potrebe ovog filma, a Riječani će ga moći pogledati do 9. lipnja. Kino je smješteno prekoputa Gradske ure.


Foto Ana Križanec