Spekulativna fikcija

Udruga “3. zmaj” poziva sve kreativce da se prijave na natječaj za nagradu “Artefakt”

Kim Cuculić

Foto Pavao Hodap

Foto Pavao Hodap



RIJEKA – Udruga »3. zmaj« poziva sve kreativne pojedince s područjem prebivališta u Republici Hrvatskoj da se prijave na natječaj za nagradu »Artefakt«, koja nagrađuje umjetnička dostignuća u žanru spekulativne fikcije u 2023. godini.


Nagrađuju se kategorije u ovim umjetničkim žanrovima: strip (manga, zapadnjački stil), videoostvarenja (2D animacija, 3D animacija, igrani film) i ostvarenja vizualne umjetnosti (fotomanipulacija, ilustracija, concept art, 3D renderi), dok su sva književna izdanja već predana žiriju. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza 2024. godine.


Prijave se vrše isključivo digitalnim putem, na web-stranici www.RikonRijeka.com/artefakt te nije moguće naknadno prijaviti radove nakon zatvaranja prijavnice. Ukoliko prijavitelj prijavljuje više od jednog uratka, potrebno je ispuniti prijavnicu više puta, za svaki prijavljeni uradak zasebno.




Nagrađeni autori bit će pozvani na svečano proglašenje i dodjelu nagrada koja će se održati u sklopu konvencije Rikon, od 11. do 13. listopada u Rijeci, te sudjelovati na panel razgovoru nagrađenih autora.