Ljetna pozornica

“Grand Finale” otvara Riječke ljetne noći u Art-kvartu

Kim Cuculić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Čast otvaranja novog izdanja riječkog glazbeno-scenskog festivala pripala je plesnom spektaklu izraelskog koreografa Nadava Zelnera



U nedjelju 23. lipnja, u 21.30 na ljetnoj pozornici Art-kvarta »Benčić« Riječke ljetne noći doživljavaju novi početak.


Čast otvaranja novog izdanja riječkog glazbeno-scenskog festivala pripala je plesnom spektaklu izraelskog koreografa Nadava Zelnera, »Grand finale: The Turtle and the Phone Booth«.


Ulaz na otvorenje Riječkih ljetnih noći je slobodan. Središnji je to ovosezonski projekt riječkog Baleta koji je tijekom svojih izvedbi u travnju i svibnju u HNK-u Ivana pl. Zajca oduševljavao kazališnu publiku i kritičare, dok je u svibnju i lipnju imao i turneju Hrvatskom (Split, Varaždin i Zagreb).




Jedan od najzanimljivijih i najtraženijih mladih svjetskih koreografa kroz ovo djelo dotiče se temeljnog životnog pitanja samih plesača: što je dom?


Ove godine Riječke ljetne noći traju od 23. lipnja do 20. srpnja te se njihov program održava u HNK-u Ivana pl. Zajca te na ljetnoj pozornici Art-kvarta »Benčić«.


Na festivalu će se izvoditi 15 različitih programa: sedam dramskih predstava, četiri koncerta, dva baleta, jedan mjuzikl, a publika će imati priliku otići i na jedno posebno gostovanje u Zagreb.