Autorova filozofija

Financijski bestseler od sada kao e-knjiga, stiglo e-izdanje “Alamanaha Navala Ravikanta”

Ervin Pavleković



Nakon što je u izdanju Planetopije objavljen kao tiskana knjiga, sada je u suradnji zagrebačke Planetopije i Društva za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) objavljeno i besplatno e-izdanje američkog »financijskog« bestselera »Almanah Navala Ravikanta«.


Ono što ovo besplatno e-izdanje čini posebnim jest što je objavljeno na zahtjev samog Navala Ravikanta, prema kojem je jedini način da se ovaj naslov objavi u prijevodu kao klasično komercijalno tiskano izdanje, kako u Hrvatskoj tako i bilo gdje drugdje u svijetu, jest da bude popraćen besplatnim e-izdanjem.


Ikona »startup« kulture


Naval Ravikant, svjetski poznata ikona Silicijske doline i »startup« kulture, rođen je u siromašnoj obitelji koja se doselila u Sjedinjene Države iz Indije.




Eric Jorgenson osmislio je knjigu, a u njoj je prikupljena mudrost koju je Naval vlastitim riječima podijelio u posljednjih desetak godina putem Twittera, objava na blogovima i u podcastima.


Naval se obogatio osnovavši brojne uspješne tvrtke, a uz to u ranim fazama uložio u tvrtke kao što su Uber, Twitter, Postmates i stotine drugih.


Osim financijskih uspjeha, Naval rado dijeli svoju filozofiju života i sreće, čime je privukao brojne čitatelje i slušatelje diljem svijeta.


Cijeli život proučava i primjenjuje svoje koncepte filozofije, ekonomije i stvaranja bogatstva te je time dokazao učinkovitost svojih principa.


Tako i danas na gotovo opušten, umjetnički način gradi tvrtke i ulaže u njih, a pritom je uspio održati zdrav, spokojan i uravnotežen život.


Brojni prijevodi


Na mrežnim stranicama posvećenima knjizi, navalmanack.com, čitateljima se već nudi besplatno e-izdanje u prijevodima na brazilski portugalski, bugarski, francuski, njemački, kineski, talijanski, poljski, slovački, turski i vijetnamski, a sada će se toj listi prijevoda pridružiti i hrvatsko izdanje.


Hrvatskim čitateljima ovo e-izdanje dostupno je na mrežnim stranicama projekta BEK elektronickeknjige.com, i to u čak četiri najraširenija formata za e-knjige – HTML, ePub, PDF i MOBI – što omogućuje online čitanje i/ili preuzimanje na vlastite uređaje.