Manifestacija

Mjesec hrvatske knjige u Art kvartu: “Prvi put u Benčiću i tvom drugom dnevnom boravku”

Portal Novi list

Foto Milan Đekić

Foto Milan Đekić



Od 15. listopada do 15. studenog Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s partnerima organizira Mjesec hrvatske knjige 2024., a većina događaja iz bogatog programa održat će se upravo u novoj zgradi Gradske knjižnice u Art kvartu Benčić.


Mjesec hrvatske knjige (15.10. – 15.11.) na nacionalnoj razini svake je godine razdoblje u kojem se u hrvatskim knjižnicama posebno svjetlo snažnije skreće na hrvatske knjige i autore, ali i šira pitanja domaće čitateljske kulture, kreativnosti vezane uz knjige i knjižnice.


Posebnost ovogodišnjeg programa je što će upravo nova zgrada Gradske knjižnice Rijeka biti i mjestom središnje nacionalne proslave i otvaranja Mjeseca hrvatske knjige, zakazano u utorak, 15. listopada u podne.




U dvorištu Art kvarta Benčić tijekom čitavog trajanja manifestacije bit će otvorena izložba Muzeja grada Splita posvećena 500-toj obljetnici smrti Marka Marulića,


„Izdvajamo veliki jesenski splet edukacijskog ciklusa “Treća dob čitanja” koji će upravo tada početi, različite aktivnosti našeg Rasadnika usmjerenog prema mladima, slavljenički Županijski bibliobus s programom Tu, tu, tuli kultura!, novo izdanje pobjedničkog dobitnika “Gervaisa”, autorske susrete, dane pripovijedanja i drugo“, ističu u Gradskoj knjižnici Rijeka.


Za dio događanja potrebna je prethodna prijava, a više informacija o programu nalazi se na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Rijeka.


„Gradsku knjižnicu Rijeka u ‘Benčiću’ i Dječju kuću razvijamo kao centar art kvarta ‘Benčić’, zajednice i dinamične kulturne produkcije pa nakon živahnog ljeta, pred nama su vrlo sadržajni jesen i zima.


Ono što je najvažnije je kako na policama možete pronaći tisuće naslova hrvatskih autora i izdavača pa je njihovo čitanje najveća podrška cijeloj priči i domaćoj kulturi“, pozivaju iz Gradske knjižnice Rijeka.