Monografija

Knjiga “Svjetovi Georgea R. R. Martina – Nadahnuća za Igru prijestolja” na hrvatskom

Portal Novi list, Hina

Foto Lumen

Foto Lumen



Monografija Toma Huddlestona “Svjetovi Georgea R. R. Martina – Nadahnuća za Igru prijestolja” pojavila se istodobno u svijetu u 46 izdanja, uključujući i hrvatsko u Lumen izdavaštvu, priopćeno je u četvrtak iz Školske knjige.


Prvo svjetsko izdanje monografije, koje je na hrvatski preveo Mark Maras, otkriva kako je nastao, i u književnosti i na filmskom setu, grandiozan svijet fantasyja koji je slavnom piscu priskrbio vojsku poklonika i kakvim se povijesnim, književnim i osobnim izvorima služio dok je pisao svoje romane, kaže se.


Knjiga je opremljena s više od 180 fotografija sa seta uspješnog HBO-ova serijala Igra prijestolja i reprodukcija umjetničkih djela.




Monografija je podijeljena je u četiri dijela: Sjever, Krunski posjedi, Zapad i Jug te Istočne Zemlje. Prvi dio Sjever opisuje Zid, Oštrozimlje i Željezno otočje; drugi dio Krunski posjedi podsjeća nas na Kraljev Grudobran, Zmajkamen i Blizance.


Bacačeva Hrid, Visovrt i Ravan te Dorne opisani su u trećem dijelu Zapad i Jug, a Slobodni gradovi, Vaes Dothrak i Zaljev trgovaca robljem i onkraj njega opisani su u posljednjem dijelu Istočne zemlje.


„Neizmjerno smo ponosni na to što je Lumen jedan od 46 nakladnika iz cijelog svijeta koji su sudjelovali u prvom izdanju ove veličanstvene knjige”, ističe urednica monografije i glavna urednica Lumen izdavaštva Miroslava Vučić.