Drugo izdanje

Festival kreativnog pisanja u Staroj Sušici okuplja pisce iz Hrvatske i regije

Kim Cuculić

S prvog izdanja Festivala kreativnog pisanja

S prvog izdanja Festivala kreativnog pisanja



Dvorac Stara Sušica i ove godine postaje mjesto okupljanja pisaca i spisateljica iz Hrvatske i regije, na 2. Festivalu kreativnog pisanja. Nakon petnaest godina edukacije na području kreativnog pisanja i književnih praksi, proznih i poetskih radionica, kao i onih koje su na bilo koji način vezane uz književnost i pisanje, nakon više od tisuću polaznika i polaznica koji su pisali, drugi Festival kreativnog pisanja nastavlja svoju misiju popularizacije književnosti i pisanja.


Festival će ove godine biti održan od 26. do 31. kolovoza u dvorcu Stara Sušica, u srcu čarobnog Gorskog kotara.


U šest festivalskih dana ugostit će neka od vodećih imena hrvatske i regionalne književne scene, spisateljice, pisce, pjesnikinje i pjesnike. Razgovarat će se o pisanju, knjigama, procesu rada na tekstu, književnoj kritici i svemu što književnost pruža i onome što uzimamo od nje.




Na 2. Festivalu kreativnog pisanja sudjeluju Jagna Pogačnik, Katarina Mitrović, Korana Svilar, Sandra Polić Živković, Aneta Vladimirov, Miroslav Mićanović, Zoran Ferić, Filip Grujić, Goran Ferčec, Zoran Žmirić, Igor Beleš, Davor Mandić, Sanja Vučković i Želimir Periš.


Festival se zatvara u 31. kolovoza predstavom »Školjka šumi« Slobodana Novaka, u izvedbi Maruške Aras i produkciji Teatra VeRRdi. Festivalom se želi popularizirati edukaciju na području kreativnog pisanja i na jednom mjestu okupiti vodeća imena hrvatske i regionalne književne scene, kao i nove generacije spisateljica i pisaca.