Festival

Prvo “Kazalište u koferu – KUK” na Silbi od 23. do 27. srpnja

Kim Cuculić

Olimpijski sportovi u predstavi "Olympia" / Foto KUK

Olimpijski sportovi u predstavi "Olympia" / Foto KUK



Od 23. do 27. srpnja na Silbi će se održati prvo »Kazalište u koferu – KUK« u organizaciji Udruge VARH. Festival će ugostiti dvije cirkuske i dvije lutkarske predstave za sve generacije te lutkarsku i cirkusku radionicu za djecu.


»Kazalište u koferu« festival je malog formata koji u sebi objedinjuje izvedbe i radionice. Na izvedbenom planu, usmjerava se prema predstavama koje stanu u kofer, odnosno prema pokretnim predstavama manjeg formata, preferirajući izraze koji osvajaju iz drugog plana, poput lutkarstva, neverbalnog teatra i novog cirkusa. Jednako važan aspekt festivala je radionički, u kojemu sami izvođači prenose na djecu svoja znanja i vještine.


Umjetnički voditelj festivala je Igor Tretinjak.




Festival će otvoriti hit predstava za sve generacije »U mojim snovima« Teatra CIRKUS Punkt u kojoj Marijana Matoković, odnosno Mara di Clown, vodi na putovanje vlastitim klaunovskim snovima i snovitim dogodovštinama.


Slijedi predstava »Bračne muke iz vizure ruke« Glinjol teatra. Dan prije otvorenja Olimpijskih igara u Parizu, Marijana Matoković odvest će na klaunovsko putovanje kroz odabrane olimpijske sportove u predstavi »Olympia«.


Čast da zatvori izvedbeni dio festivala dobilo je »Najmanje lutkarsko kazalište«.


Riječ je o predstavi-programu u kojemu Toni Leaković i Andrija Krištof u najmanjem lutkarskom kazalištu igraju kratke predstave za grupice od tek nekoliko gledatelja.