Satiričko kazalište Kerempuh

Prvi put u Hrvatskoj na kazališnim daskama. Stiže »Ubojstvo u Orient Expressu«

Kim Cuculić

Foto Kerempuh

Foto Kerempuh



ZAGREB – Satiričko kazalište Kerempuh novu sezonu otvara 20. rujna premijerom kultnog romana najpoznatije autorice detektivskih romana Agathe Christie – »Ubojstvo u Orient Expressu« – koji prvi put dolazi u Hrvatsku na kazališne daske, i to u scenskoj adaptaciji Kena Ludwiga i režiji Sare Stanić Blažević.


Roman je to koji je od svog prvog izdanja 1934. godine doživio mnogobrojne filmske adaptacije i izgradio prepoznatljiv lik najpoznatijeg zabadala na svijetu – Herculea Poirota – koji sa svojim ikoničnim brkovima i malim sivim stanicama ostaje jedan od najslavnijih detektiva u književnosti, a njegov način rješavanja zločina, koristeći logiku i psihologiju, fascinira čitatelje i gledatelje već desetljećima.


Ubojstvo u vlaku


Putujući luksuznim vlakom Orient Express detektiv Poirot mora riješiti ubojstvo koje se dogodi u vlaku, negdje između Vinkovaca i Slavonskog Broda. Zatočen u snijegu, okružen neobičnom galerijom likova koji su svi odlučili putovati baš danas, Poirot mora otkriti igru i riješiti slučaj koji se samo naizgled čini jednostavan.


Kerempuh




U predstavi igraju: Damir Poljičak (Poirot), Marko Makovičić, Elizabeta Kukić, Tanja Smoje, Ana Maras Harmander, Josipa Anković, Ornela Vištica, Mia Begović, Josip Brakus, Matija Šakoronja i Luka Petrušić.


Autorska ekipa


Prijevod potpisuje Kristina Kegljen, dramaturginja je Mirna Rustemović, scenografkinja Petra Poslek, kostimografkinja Matea Japec, autor glazbe Rade Sklopić, koreografkinja Natalija Manojlović, autor videoprojekcija Miro Manojlović, a oblikovatelj svjetla Luka Matić.