Novo priznanje

Predstavi “Pčelica Maja” nagrada za kolektivnu animaciju na PIF-u

Kim Cuculić

Foto GKL

Foto GKL

Nakon ovog uspjeha, Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja s bogatim programom sudjelovanja na međunarodnim i domaćim festivalima



RIJEKA – Gradsko kazalište lutaka Rijeka osvojilo je nagradu za kolektivnu animaciju na 57. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka (PIF).


Ova značajna nagrada pripala je ansamblu predstave »Pčelica Maja« koji čine sjajni glumci lutkari Petra Šarac, Almira Štifanić, Damir Orlić, David Petrović i Tilen Kožamelj.


Nakon ovog uspjeha, Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja s bogatim programom sudjelovanja na međunarodnim i domaćim festivalima. Predstava »Oh la la« u izvedbi glumice-lutkarice Petre Šarac putuje u Mostar gdje se održava četvrti međunarodni festival lutkarske umjetnosti – FLUM. U listopadu s istom predstavom GKL Rijeka nastupit će u Skoplju na 3. međunarodnom festivalu kazališta za djecu »Igor Madžirov«.




Predstava »Bomboniera Variete!« izvest će se na 27. Assiteju u Čakovcu. Predstava »Oh la la« gostuje i 12. listopada u Lutkarskom kazalištu Lilarum u Beču.


GKL Rijeka je dobio direktan poziv za gostovanje u ovom najvećem lutkarskom kazalištu u Austriji, a ono se održava u okviru programa »Gostovanja iz CEE regije«, kojima se potiču predstavljanja ponajboljih lutkarskih predstava na izvornom, nacionalnom jeziku.