Rezultati ocjenjivanja

“Operacija kamp” je najbolja predstava 6. ljetnog festivala smijeha-ha Kalvarija pod zvijezdama

P. N.

Scena iz komedije "Operacija kamp"

Scena iz komedije "Operacija kamp"

Najbolja predstava ovog ljeta bit će ponovno izvedena u petak, 6. rujna u 21 sat na terasi Kalvarije

Nakon obrađenih anketnih listića, došli smo do rezultata da je najbolja predstava ovogodišnjeg 6. ljetnog festivala smijeha-ha KALVARIJA POD ZVIJEZDAMA, komedija „OPERACIJA KAMP“.


U konkurenciji je bilo 12 predstava: Autotrolej i mi 5; Tada i sada; Mišn imposibl; Veze (bez)veze; Operacija kamp; Zimmer frei; Umri muški; Jadrolinija i mi; Ljubav je na Vrelu; Rent’a luftmadrac; Loto i Crna kutija.


Stoga će najbolja predstava ovog ljeta biti ponovno izvedena u petak, 6. rujna u 21 sat na terasi Kalvarije.


U subotu, 7. rujna u 21 sat nam slijedi „RUKSAKOM PO HRVATSKOJ“, ljetna hit komedija Ri Teatra, koja je ovog ljeta poharala Hrvatsku.


Nakon predstave „RUKSAKOM PO HRVATSKOJ“ slijedi službeno zatvaranje festivala uz prigodni domjenak i puštanje lampiona u zrak.


Srednja ocjena zadovoljstva publike nakon svih obrađenih listića je 4,60 (obrada 2945 listića, raspon ocjena od 1 do 5).


Srednja ocjena najbolje predstave „OPERACIJA KAMP“ je 4, 89.




 


O predstavi “Ruksakom po Hrvatskoj”


Nakon premijerne izvedbe u lipnju ove godine i 20 gostovanja po Jadranu (Cres, Lopar, Vrbnik, Bribir, Bakar, Kraljevica, Novigrad, Nin, Skradin, Postira, Selca itd….), logična je odluka da upravo ova komedija zatvori 6. ljetni festival smijeha-ha. 


Dva mlada finska blogera rade za firmu od koje dobiju posao/zadatak obići Jadran, od najsjevernije do najjužnije točke u svrhu procjene Hrvatske kao jedne od vodećih turističkih destinacija (recenzija/ocjena države). S ruksacima na leđima proputovali su već gotovo cijelu Evropu, ali u Hrvatskoj nisu nikada bili. Cilj je bio obići cijeli Jadran, većinu otoka i malih mjesta, i spavati u privatnom smještaju, u što bližem kontaktu sa lokalnim stanovništvom. Krenuli su s planom……….iz Dubrovnika, pa preko otoka Brača, Skradina, Benkovca, Paga, Krka pa sve do Istre. Činilo im se da će to biti lagan i ugodan zadatak, no nisu očekivali da će igrom slučaja nailaziti na same probleme. Likovi s kojima se susreću nisu baš ono što su očekivali, pa se tako nađu zarobljeni u kući stare babe, skoro oteti od lude bajkerice, u dućanu usred pljačke i nakon toga u pritvoru, čak ih i lokalni političar zabunom zamijeni za stranu delegaciju koju očekuje. Iz svih tih čudnih situacija, uštogljeni Finci postaju drugačiji i opušteniji, i lagano poprimaju mediteranski mentalitet.


Ri Teatar, kalvarija

Scena iz predstave Ruksakom po Hrvatskoj




   


Naša komedija „Ruksakom po Hrvatskoj“ počinje prilično iznenađujuće, na finskom jeziku, no nakon početnog šoka za publiku, stiže obavijest sa razglasa: „Draga publiko, ne brinite, nećemo nastaviti predstavu na finskom jeziku jer ju ne biste razumjeli, pa ćemo našim glavnim akterima, mladim Fincima dati da govore hrvatski jezik…..“. 


“Ruksakom po Hrvatskoj” je komedija zabune, komedija situacije, aktualna komedija, naravno u stilu onoga što Ri Teatar radi već godinama širom Hrvatske. “Na duhovit način prikazuje naš mentalitet u korelaciji sa potpuno drugim mentalitetom, finskim. Scene se brzo isprepliću, a scenografskim sitnim elementima – putokazima u trenutku se nalazimo negdje drugdje u Hrvatskoj. Predstava je u neku ruku i turistička promidžba cijelog Jadrana”, poručuju iz Ri Teatra. 


Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Jasna Jeličić, Vid Vicić, Antonio Gizdulić i Korina Lukanović. Autor teksta je Donato Jurković, režiju potpisuje Bojan Lakoš, scenografiju Vid Vicić, tehničko vodstvo David Andrić.  


 


O predstavi “Operacija kamp”


U našem kampu, negdje na obali našega mora, šator do šatora, igrom slučaja našli su se bračni par i mlada djevojka koja očito krije neku tajnu. Bračni par u pomalo poznim godinama pokušava braku vratiti stari sjaj. Nekada davno su kampirali no tog iskustva više nemaju pa se ne snalaze baš najbolje u slaganju šatora, borbe sa mravima, komarcima……….. Iako prilično imućni, novac im u našem kampu nimalo ne pomaže. Mlada djevojka, prilično spretna i snalažljiva u svemu, pokušava od bračnog para dobiti baš tu lokaciju na kojoj su oni „najzad“ složili šator, no to ne ide baš tako lako. Tvrdoglavi bračni par ne želi popustiti ni centimetar. Kada se u tu igru umiješa osebujni i prilično čudni čuvar kampa (koji ima još niz dodatnih zanimanja: animator, spasilac itd…), situacija malo pomalo izmiče kontroli.


Scena iz komedije “Operacija kamp”


Zašto tajanstvena djevojka želi baš tu lokaciju? Kakvu prošlost krije?  Hoće li bračni par spasiti brak? Kakvu ulogu u svemu tome ima naš čuvar kampa?


“Sve su to pitanja koja se provlače kroz našu priču i operacija kamp može početi. Naravno, kraj nećemo otkrivati već ćemo samo naznačiti da je prilično neočekivan”, poručuju iz Ri Teatra.   


“Operacija kmap” je vesela, životna, duhovita, prava ljetna komedija.  Riječki pisac Donato Jurković („Zimmer frei“, „Izvorno hrvacko“, „Po duhu Svetom“, „Crna kutija“…) se ovoga puta odlučio za komediju zabune, komediju situacije u kojoj iz trenutka u trenutak nastaju nove komične situacije.  


Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Galja Milošević, Marija Kučan, Duje Katalinić i kao „povratnik na daske koje život znače“ Lucio Slama. Autor je Donato Jurković, režiju potpisuju Jasna Jeličić, Marina Deželjin i Bojan Lakoš.