KUC Kalvarija

“Koliko glava predstavu stvara”. Sutra je na rasporedu diplomska izvedba nove generacije Škole glume Ri Teatra

Kim Cuculić

Foto RI teatar

Foto RI teatar



RIJEKA – U subotu 18. svibnja, u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 45. generacije Škole glume Ri Teatra znakovitog naziva »Koliko glava predstavu stvara?«, prema tekstu Jasena Boke »Kazališni sat«. Riječ je o predstavi koja je istovremeno i edukativna, ali i kazališna, zamišljena da bude duhovita i zabavna, a da istovremeno servira niz zanimljivih informacija iz područja scenske umjetnosti. Proces nastanka kazališne predstave gledatelju je zapravo misterij. Što se događa u mjesec ili dva prije nego publika sjedne u kazališnu dvoranu kako bi gledala gotovu predstavu gledateljima je nepoznato, stoga će ova predstava pokušati razotkriti te »male tajne«.


U predstavi sudjeluju Ante Vičević, Patrik Avgustini, Antonio Gizdulić, Ivan Bartulović i kao gosti Tamara Grgić, Vid Vicić i Diego Bortul. Redatelj je Bojan Lakoš uz asistenciju mladog glumca Diega Bortula. Za tehničko vodstvo zadužen je David Andrić, za glazbu Lado Bartoniček, a dizajn plakata Marina Gruban.


Ovom predstavom ujedno završava 45. generacija škole glume Ri Teatra. Sljedeća, 46. generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom početkom listopada 2024., a upisi će biti tijekom rujna. Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra može se dobiti na tel. 051/375-866 ili gsm. 091/253-8991.