Adaptacija klasika

FOTO Amarcord u Zajcu: Održana premijera gorko-slatke Fellinijeve drame

Kim Cuculić

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Predstava je nastala u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula, a u režiji i adaptaciji argentinskog redatelja Luciana Delprata



RIJEKA – Nakon premijerne izvedbe u Puli, predstava »Amarcord« dočekala je i riječku premijeru u HNK-u Ivana pl. Zajca.


Predstava je nastala u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula, a u režiji i adaptaciji argentinskog redatelja Luciana Delprata.


Riječ je o adaptaciji za kazalište kultnog filma Federica Fellinija. Ovaj talijanski humorni film iz 1973. smatra se remek-djelom europske kinematografije.


Foto galerija: Amarcord: Premijera u HNK Ivana pl. Zajca Foto: Ana Križanec




Kako je navedeno u najavi predstave, djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična, duhovita, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom gradiću Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća nas u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima.


U predstavi sudjeluju glumci i glumice Hrvatske i Talijanske drame: Olivera Baljak, Ivna Bruck, Edi Ćelić, Serena Ferraiuolo, Mario Jovev, Dean Krivačić, Jelena Lopatić, Biljana Lovre, Jasmin Mekić, Giuseppe Nicodemo, Deni Sanković, Tanja Smoje, Aleksandra Stojaković Olenjuk i Andrea Tich.


Koreograf je Michele Pastorini, scenografkinja i kostimografkinja Belén Parra, oblikovatelj rasvjete Dario Družeta, a autor glazbe Osman Eyublu.