Hrvatski centar Assitej

Dodijeljene nagrade na Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade u Čakovcu

Kim Cuculić



ČAKOVEC – Dodjelom nagrada završio je 27. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu. Dječji žiri dodijelio je dvije nagrade za najbolju predstavu u cjelini: predstavi »Mirabilia« VRUM-a i predstavi »Sutra to možeš biti ti« u koprodukciji Kazališta Virovitica i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Žiri u sastavu Ivana Vukićević, Ivana Vuković i Drago Utješanović odlučio je da je najbolja predstava u cjelini »Maca papučarica« u izvedbi GKL-a Split, uz zaključak da od svih selektiranih predstava »Maca papučarica« vraća kazalište djetetu.


Nagradu za najbolju režiju dobila je Tamara Kučinović za predstavu »Šapat duše« HNK-a Varaždin.


Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Sara Ipša i Filip Eldan također za »Šapat duše« te Goran Vučko i Nikola Radoš za ulogu u predstavi »Bajka sva od šećera« u koprodukciji Kazališta Virovitica i »Joze Ivakića« iz Vinkovaca.




Nagradu za kolektivnu igru dobio je ansambl predstave »Bomboniera Variete!« GKL-a Rijeka, uz opasku da ansambl u niti jednom trenutku ne gubi zajedništvo. Nagrada za likovno oblikovanje lutaka dodijeljena je Aleni Pavlović za predstave »Šapat duše« i »Maca papučarica«. Nagradu za glazbu u predstavi »Šapat duše« dobili su Ivana Đula i Luka Vrbanić, a nagradu za scenografiju dobio je Davor Molnar za »Šapat duše«.


Nagradu za kostimografiju dobila je Anita Goreta za predstavu »Zezop« Kazališta lutaka Zadar, dok je nagradu za oblikovanje svjetla dobio Lucijan Roki za »Macu papučaricu«. Nagrada za dramski tekst pripala je Ivani Đuli i Milici Sinkauz za »Macu papučaricu«.