Stvarnost umotana u šarene oblake

Izložbom riječke umjetnice Mirne Sišul zaključena 31. izložbena sezona Galerije Alvona

Ivana Kocijan

Marin i Mirna Sišul, Foto: Press

Marin i Mirna Sišul, Foto: Press

"Moj plavi dan na zelene točke" u Labinu



Ovogodišnja, 31. izložbena sezona Galerije Alvona u Labinu zaključena je otvorenjem izložbe »Moj plavi dan na zelene točke« riječke umjetnice Mirne Sišul. Pišući o njezinom stvaralaštvu likovna kritičarka Jasna Rodin istaknula je kako je ležernost njezinih radova rezultat dugogodišnjeg rada i spoja upornosti, kreativnosti i mašte.


Dodala je i da autorica dok slaže skice u kompozicije, tvori priču te u velikim formatima pokazuje svu snagu svog stvaralaštva, a njezini izmaštani prostori bogatog i skladnog kolorita nastaju negdje na granici između sna i jave.


Ponekad su to motivi koje prepoznajemo, a ponekad tek nagovještaj koji čeka tumačenje promatrača. U suprotnosti s tom razigranosti ravnotežu donose bjeline koje dominiraju te unose meditativnost i mir uz pokoju ispisanu poruku i dobru misao vodilju.




– Naglasak je, ipak, uvijek na onome što autoricu čini prepoznatljivom, a to je slikarski trag svježe palete boja, razigrani crtež, nesputani oblici i stilizacija koja poput stihova sakriva tajne stvarajući novi svijet – spontan, zavodljiv i sasvim njezin.


Tu je stvarnost umotana u šarene oblake, raznobojne latice i sjene. Vrlo znalački, mirno i neposredno umjetnica nam priča svoju priču donoseći sklad, mirnoću i razumijevanje; to nije nedostižan i daleki sjaj, već samo prepoznavanje ljepote i energije tu oko nas, zaključuje Rodin.


Brojni ljubitelji stvaralaštva Mirne Sišul iz Istre i Kvarnera okupili su se da zajedno isprate 31. izložbenu sezonu Galerije Alvona u kojoj je ovo bila 180. samostalna od ukupno 206 izložbi organiziranih u proteklim godinama.


Ova sezona zaključena je izložbom koja pršti veseljem, srećom i bojama – svime onime što čini esenciju stvaralaštva Mirne Sišul.


Izložbu koja ostaje otvorena do 5. listopada, pozdravio je Borjan Batagelj, Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina, istaknuvši doprinos Galerije Alvona kulturnoj ponudi grada.