Otvoreno

U kastavskoj Galeriji Trojica otvorena izložba “Vidljivo zračenje” Saše Jantoleka

Vladimir Mrvoš

Foto Milan Đekić

Foto Milan Đekić



KASTAV – Uoči kastavskog blagdana Bele nedeje, u organizaciji Udruge Kastafsko leto otvorena je izložba »Vidljivo zračenje« Saše Jantoleka u Galeriji Trojica, u kastavskoj crkvici sv. Trojice na Trgu Lokvina. Program otvorenja izložbe svojim nastupom obogatiti su učenici Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi »Milan Brozović« Kastav.


– Kada je netko talentiran, talentiran je za sve! Sada nam se predstavlja kao izuzetni filigranski crtač, tek s olovkom u ruci. Kojom crta i boja. Da, da, crta i boja, jer stupanj potiska mine po podlozi valer je više na Newtonovoj kolorističkoj skali, napisao je u katalogu izložbe Igor Brešan.


Izložbu su najavili i otvorili gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, direktor turističke zajednice Grada Kastva Saša Brusić te predsjednik Udruge Kastafsko kulturno leto Saša Matovina.




Saša Jantolek rođen je 1968. u Rijeci. Njegovo umjetničko djelovanje obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili »stvarne« pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog i lucidnog, poetskog i grotesknog. Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neoekspresionizma, ludizma, outsider arta, art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku.


Izložba ostaje otvorena do 15. listopada, a može se razgledati svaki dan od 9 do 13 sati, a za vrijeme Bele nedeje, u subotu 5. listopada od 15 do 19 sati te u nedjelju 6. listopada i u ponedjeljak 7. listopada od 13 do 18 sati.