Riječki umjetnik

Radovan Kunić sudjeluje na izložbi “Nord Art”

Kim Cuculić

S izložbe Radovana Kunića "Što se događa na površini?" u Galeriji Juraj Klović / Foto Sergej Drechsler

S izložbe Radovana Kunića "Što se događa na površini?" u Galeriji Juraj Klović / Foto Sergej Drechsler

Predstavlja se trima slikama velikog formata, bile su dio izložbe "Četiri godišnja doba?" u Muzeju grada Rijeke



Riječki umjetnik Radovan Kunić od 1. lipnja do 6. listopada sudjeluje na međunarodnoj izložbi »Nord Art« u Budelsdorfu u blizini Hamburga, gdje se predstavlja trima slikama velikog formata koje su bile dio izložbe »Četiri godišnja doba?« u Muzeju grada Rijeke.


Kunić je jedini i prvi hrvatski predstavnik na ovoj izložbi, koja okuplja 200 autora iz cijeloga svijeta izabranih između preko 3.000 prijavljenih.





Radovan Kunić rođen je 1987. u Rijeci. Godine 2012. diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Uz slikarstvo kao konstantu, koristi i medije poput animacije, videa i instalacije, čije odnose istražuje u galerijskom ili javnom vanjskom prostoru.


Sudjeluje na međunarodnim simpozijima i rezidencijama (Belgija, SAD, Njemačka) te izlaže na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je više nagrada i priznanja, a njegovi se radovi nalaze u javnim i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.


Autor je javnog rada, mozaika »Mehanizam«, na Molu longu u Rijeci. Bavi se i pedagoškim radom – od 2015. kao asistent na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Živi u Matuljima.