Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Objavljen natječaj za ravnatelja riječkog MMSU-a; Branki Benčić istječe četverogodišnji mandat

Kim Cuculić

Muzej moderne i suvremene umjetnosti / Foto DAMIR ŽIŽIĆ

Muzej moderne i suvremene umjetnosti / Foto DAMIR ŽIŽIĆ

Može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete: ima završen sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij ili stručni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, ima najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju, odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima



 


RIJEKA  Na web-stranici Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci objavljen je, kao i u Narodnim novinama, javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Natječaj je objavljen 24. srpnja ove godine, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.


Sadašnja ravnateljica MMSU-a Branka Benčić imenovana je na tu funkciju u listopadu 2020. godine, tako da joj uskoro istječe četverogodišnji mandat. Za ravnatelja/ravnateljicu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete: ima završen sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij ili stručni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, ima najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju, odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima.




Ravnatelj/ravnateljica se imenuje na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada. Imenuje se na mandat od četiri godine i može biti ponovo imenovan/a. Ravnatelja/ravnateljicu imenuje i razrješuje izvršno tijelo osnivača (gradonačelnik Grada Rijeke), na prijedlog Upravnog vijeća Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.