Riječka umjetnica

Nevena Živić izlaže u Galeriji Pik u Rabu. Specifičan spoj slikarskih tehnika i ručnog veza

Kim Cuculić

Foto Ivo Šubić

Foto Ivo Šubić

Nevena Živić se predstavlja sa selekcijom recentnih radova različitih formata izvedenih u kombiniranoj tehnici



U Galeriji Pik u Rabu održano je svečano otvorenje samostalne izložbe »Sinergija niti« riječke akademske umjetnice Nevene Živić.


Izložba je otvorena u sklopu Rapskog likovnog ljeta, a domaći i strani posjetitelji su s velikim oduševljenjem razgledali veći broj recentnih radova s kojima se Nevena Živić predstavila u Galeriji Pik u Rabu.


U sklopu svečanog otvorenja, voditeljica Galerije Pik Nives Gvačić pozdravila je sve prisutne u ime Pučkog otvorenog učilišta Rab, dok je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol istaknula kako se Nevena Živić predstavlja sa selekcijom recentnih radova različitih formata izvedenih u kombiniranoj tehnici koju odlikuje specifičan spoj slikarskih tehnika i ručnog veza.


Vedrina i energija




Radovi Nevene Živić uvijek iznova privlače pažnju promatrača svojom vedrinom, energijom i ukazivanjem na lijepu stranu života te sve one plemenite vrijednosti koje smo možda pod pritiskom užurbanog načina života potisnuli u drugi plan.


Švec Španjol je istaknula kako je rad Nevene Živić prepoznat od većeg broja ustanova te ove godine ima veći broj izložbi, što je samo potvrda kvalitete njezinog rada.



Umjetnica Nevena Živić zahvalila je svima na dolasku i podršci u njezinom radu, naglasila je oduševljenost prirodnim ljepotama otoka Raba te istaknula da je poseban osjećaj izlagati na otoku.


O umjetnici


Nevena Živić magistrirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo, 2016. godine. Završila je stručno osposobljavanje u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.


Do danas je realizirala nekoliko samostalnih izložbi te sudjelovala na skupnim izložbama i projektima.


Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka od 2020. godine i Kreativne industrije Europe. Radi kao vanjska suradnica restauratorica na raznim projektima. Živi i radi u Rijeci.


Izložba »Sinergija niti« ostaje otvorena do 25. kolovoza i može se razgledati u Galeriji Pik od ponedjeljka do subote od 9 do 12 sati i od 18.30 do 22 sata.