Kastav

Izložba “Što je danas lijep i sunčan dan” Mirne Sišul otvorena u Galeriji Trojica

Valentina Botica

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

U ciklusu su prikazani dani - jedan skroz običan dan, jedan šareni dan, moj šareni dan na zelene točke… Sve se vrti oko dana, kakvi su oni zapravo. Meni su šareni, veseli, inspiracija je glazba i ljetna vibracija, kaže Mirna Sišul



 


U kastavskoj Galeriji Trojica otvorena je izložba pod nazivom “Što je danas lijep i sunčan dan” riječke umjetnice Mirne Sišul. Izložba je dio programa 33. Kastafskog kulturnog leta, a bit će otvorena za posjetitelje do 9. kolovoza.


Mirna Sišul, poznata po svom živopisnom i optimističnom umjetničkom izrazu, kroz ovu izložbu prikazuje radove svijetlih i vedrih tonova, koji dočaravaju pozitivne emocije koje se često povezuju s lijepim i sunčanim danima. Izložba uključuje niz radova koji su prožeti intenzivnim bojama i umjetničinim prepoznatljivim stilom.

Foto galerija: Izložba Mirne Sišul u Kastvu Foto: Ana Križanec





“U ciklusu su prikazani dani – jedan skroz običan dan, jedan šareni dan, moj šareni dan na zelene točke… Sve se vrti oko dana, kakvi su oni zapravo. Meni su šareni, veseli, inspiracija je glazba i ljetna vibracija. To je zapravo ta ‘vibra’ izložbe”, rekla je Sišul koja je dane odabrala zato što, kako kaže, svaki dan donosi novi osjećaj, a ona iz svakoga pokuša izvući maksimum. “Želim da mi svaki dan bude najbolji i sretan, a i ako se dogodi nešto što nije planirano, uvijek se želim ohrabrivati i nastaviti pozitivno dalje”, dodaje.


Sišul, koja je završila Akademiju primijenjenih umjetnosti, do sada je imala više od 50 samostalnih izložbi diljem Hrvatske i Europe. Njezini umjetnički projekti obuhvaćaju širok spektar medija, uključujući zidne tapete i art printeve.


Izložba je privukla velik broj posjetitelja, ljubitelja umjetnosti i prijatelja koji su u potpunosti ispunili malu kastavsku galeriju.