KASTAFSKO KULTURNO LETO

FOTO Osjećaj doma i primorskog podneblja. Na Trgu Lokvina plesna udruga Ri Dance izvela predstavu „Čipka“

Portal Novi list

Snimio Milan Đekić

Snimio Milan Đekić

Doživljaj je naglašen bogatom pripadajućom scenografijom i rekvizitima koji su činili važne pojedinosti u prikazu primorskog života



U svoj nježnosti kastavskog lokaliteta i pred ispunjenim auditorijem Trga Lokvina, plesna udruga Ri Dance izvela je predstavu „Čipka“ u programu Kastafskog kulturnog leta.


Stavljajući se u ulogu stanovnika fiktivnog primorskog mjesta, članovi plesnog ansambla vjerno su dočarali svu živopisnost i svojstvenost koju nudi mjesna svakodnevica.


Užurbani središnji trg, plodovi i sva druga blaga koje nudi primorsko podneblje, mukotrpan rad na žegi, mjesne intrige, sanjarenje, nedostajanje i ponajprije siguran osjećaj doma spleli su plesnu čipku koju je mogao proživjeti i u sebe utkati svaki posjetitelj predstave.


Foto galerija: Predstava "Čipka" Foto: Milan Đekić




Doživljaj je naglašen bogatom pripadajućom scenografijom i rekvizitima koji su činili važne pojedinosti u prikazu primorskog života.


Valja spomenuti i Lokvinu koja je nudila pregršt mogućnosti da se svaki element naglasi i da svaki detalj bude postojan. Kao da je osmišljen za tu prigodu, trg se doista doimao kao da nije tek plesna pozornica, već mjesto radnje u kojemu priča Čipke živi.


Ni popodnevna kiša nije mogla spriječiti izvedbu večernje predstave. Na radost publike pristigle u velikom broju, u kastavskom sumraku sve pojedinosti važne za izvedbu bile su pripremljene.


Pomno biranim glazbenim brojevima, kostimima i kombiniranjem književnosti i teksta s plesnim koreografijama, jednosatna predstava prošla je u tren oka. Publika je šesnaesteročlani ansambl srdačno pozdravila velikim pljeskom i stajaćim aplauzom.