Prisjeo im "vrhunski" ručak

Španjolski Masterchef se pretvorio u noćnu moru. Tijekom kuharskog izazova u Valenciji otrovane 44 osobe

P. N.

Masterchef Španjolska / Screenshot

Masterchef Španjolska / Screenshot

"Od sedamdeset ljudi, više od polovice otrovalo se hranom. Nisu bili niti toliko pristojni da nam se ispričaju", napisao je jedan muškarac koji je bio na ručku



Izazov španjolskog Masterchefa koji je održan u Valenciji bio je prava noćna mora. Pozvani da pripreme niz jela prema jelovniku chefa Rakela Cernichara za 120 zaposlenika gradskog akvarija i muzeja Oceanogràfic, natjecatelji su kuhali kao i uvijek, ali 44 osobe su se otrovale hranom. To se dogodilo u 19. siječnja, javlja La Repubblica.


Vijest je prvo objavljena na društvenim mrežama, gdje je jedan od prisutnih na ručku napisao da mu je pozlilo. “Od sedamdeset ljudi, više od polovice otrovalo se hranom. Nisu bili niti toliko pristojni da nam se ispričaju”, napisao je.  Zatim se vijest proširila španjolskim medijima, što je navelo ministarstvo zdravstva provincije Valencije da istraži što se zapravo dogodilo, javlja Il Corriere della Sera.





 


Međutim, nakon što je utvrđen broj otrovanih osoba, još nije moguće utvrditi kojom su se hranom otrovali, što je očito pokrenulo niz beskorisnih nagađanja u medijima.


Naglašavajući da je ovo “apsolutno iznimni” slučaj u 11 godina Masterchefa u Španjolskoj, produkcijska kuća Shine Iberia  izrazila je žaljenje “zbog nelagode koju su iskusili neki od gostiju koji su prisustvovali snimanju u Valenciji, s kojima je cijelo vrijeme bila u kontaktu preko Oceanogràfica, s obzirom da je riječ o osoblju te tvrtke”. Kako je izvijestio list El Paìs, čini se da će se istragom o slučaju pozabaviti i španjolsko ministarstvo zdravstva u Madridu, gdje je sjedište i spomenute produkcijske kuće.


Akvarij Oceanografic u Valenciji, čiji su zaposlenici jeli “specijalitete” masterchefovih kuhara / Screenshot