Popis delicija s današnje večere državnika
Drugi slijed činili su skradinski rižoto s junetinom, teletinom, piletinom, janjetinom, coulis od peršina, mlado zelje, čips od ovčjeg sira, prah od pečenog mladog luka, te Vinas mora Kaamen I i II iz šibenskog zaleđa
povezane vijesti
- Milanović: „Nemam riječi kojom bih opisao svoju tugu zbog strašne i nezapamćene tragedije”
- Milanović: “O 100 tisuća vojnika za Ukrajinu nismo uopće konzultirani. Ne samo mi, nego i veći od nas“
- Plenković iz Bruxellesa: “Milanovića se ovdje nitko ne sjeća, predsjednička bilanca mu je nula, a program nepostojeći”
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan službeni dio posjeta Zagrebu počeo je susretom s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem koji je Erdogana nazvao dragim prijateljem. Dočekao ga je crvenim tepihom i postrojavanjem počasne garde.
Prave delicije našle su se danas na stolu turskog i hrvatskog predsjednika s pratnjom.
Bio je tu pjenušac Diplomat Tomac iz Jastrebarskog, tartar od kvarnerskog škampa, concasse pečene cherry rajčice, čips od češnjaka, kreker s rogačem, ulje bosiljka, jestivo cvijeće. Na kraju prvog slijeda na redu je bilo vino Bire Grk s Korčule.
Drugi slijed činili su skradinski rižoto s junetinom, teletinom, piletinom, janjetinom, coulis od peršina, mlado zelje, čips od ovčjeg sira, prah od pečenog mladog luka, te Vinas mora Kaamen I i II iz šibenskog zaleđa.
Uslijedio je treći slijed: juneća pašticada špikana s mrkvom, celerom i češnjakom u umaku od suhih šljiva, krema od mrkve, krema od suhih šljiva, coulis od vlasca, domaći njoki sotirani na kozjem maslacu, naribani ovčji sir te Stina Plavac mali Majstor s Brača.
Za kraj, državnici su uživali u bračkim smokvama punjenim svježom kozjom skutom, suhim smokvama i mednom rosom u čokoladi s istarskim maslinovim uljem te u vinu Benvenuti San Salvatore Muškat iz Istre.