Nikolina Brnjac i Kristjan Staničić / Foto: V. KARUZA
Kroz vrhunsku gastronomiju turisti dobivaju nezaboravan doživljaj destinacije, a konzumiranjem lokalnih namirnica podupiru se domaći proizvođači, rekla je ministrica turizma
povezane vijesti
- Ni ljepota prirode, ni kvaliteta usluge nego – cijena! Turistički stručnjaci upozoravaju da gosti imaju novi prioritet
- Velika analiza TripAdvisora o hrvatskom turizmu: “Kuglica sladoleda pet eura mit ili stvarnost”
- Gastromanifest Kvarnera: ‘Namirnice koje imamo su nama pod normalno, a u svijetu je to nulta kategorija kvalitete’
Objavu novog Michelinovog vodiča za Hrvatsku komentirali su čelni ljudi hrvatskog turizma, mninistrica Nikolina Brnjac i direktor HTZ-a Kristjan Staničića.
– Uzimajući u obzir da su hrana i piće na globalnom turističkom tržištu među glavnim motivima putovanja, u našoj novoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. identificiran je veliki potencijal za iskorištavanje sinergija i daljnji planski razvoj na području eno-gastronomije, koju želimo temeljiti na autentičnoj ponudi hrane i pića.
Kroz vrhunsku gastronomiju turisti dobivaju nezaboravan doživljaj destinacije, a konzumiranjem lokalnih namirnica podupiru se domaći proizvođači.
Uvrštenje u svjetski poznate vodiče poput Michelina priznanje je za sve koji kontinuirano rade na kvaliteti. Hrvatsku naši vrhunski chefovi svojim uspjesima upisuju na gastronomsku kartu svijeta i na tome im čestitam, zaključila je ministrica Nikolina Brnjac
– Hrvatska se danas može pohvaliti s ukupno 84 restorana koji nose neku od prestižnih Michelinovih oznaka. S obzirom da njihov sustav dodjele oznaka i preporuka predstavlja kompleksan, složen i vrlo tajnovit proces, ovu su sjajne vijesti i velik uspjeh hrvatskih restorana čijim vlasnicima i osoblju upućujem iskrene čestitke.
HTZ je glavni nacionalni partner Michelina i naša suradnja s ovim globalno prepoznatim brendom, čija se preporuka uvažava i cijeni, svakako doprinosi još boljem pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj mapi, a samim time i Hrvatske kao kvalitetne i autohtone gastronomske destinacije”, izjavio je Kristjan Staničić.