PU zagrebačka

Istraga otkrila da je zagrebačke policajce otrovala pokvarena krumpir salata

Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje krumpir salatu iz teksta) / Foto Marinko Krmpotić

Ilustracija (ne prikazuje krumpir salatu iz teksta) / Foto Marinko Krmpotić

Dok je, opisuju u policiji, higijena i čistoća u restoranu bila zadovoljavajuća, krumpir salata pala je na mikrobiološkom testu



Više zagrebačkih policajaca prije desetak dana otrovalo se hranom. Njih najmanje osam osjetilo je tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke.


Policija je sad objavila rezultate istrage, prema kojima je za sve kriva – krumpir salata. Dok je, opisuju u policiji, higijena i čistoća u restoranu bila zadovoljavajuća, krumpir salata pala je na mikrobiološkom testu.


Restoran više neće otvarati


“Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika (N.N.137/09), dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krumpir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede, ožujak 2011.) čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (N.N. 18/2023)”, stoji u objašnjenju.




Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorica je odobrila nastavak rada kuhinje s 1. ožujkom 2023. godine.


U tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja


Međutim, obzirom da je objekt u Petrinjskoj 30 u predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju, Policijska uprava zagrebačka u ovom trenutku neće ponovo otvarati restoran na toj lokaciji već će djelatnike rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove.


Napominjemo da je i dalje u tijeku nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge”, poručuju iz zagrebačke policije.