Michael Chiarello / Foto Screenshot Instagram
Liječnici ne znaju što je uzrokovalo alergijsku reakciju, a ne zna ni obitelj
Chef Michael Chiarello, poznat po svojim kalifornijskim restoranima nadahnutim talijanskom kuhinjom, iznenada je preminuo u 61. godini života, objavila je njegova grupacija restorana Gruppo Chiarello, prenosi Dnevnik.hr.
Chiarello je osvojio Emmy za najboljeg domaćina, zahvaljujući svojoj televizijskoj emisiji “Easy Entertaining With Michael Chiarello”.
Što se točno dogodilo?
Poznati chef bio je u bolnici tijekom proteklog tjedna zbog alergijske reakcije. No, zasad nije poznato na što je kuhar bio alergičan te što mu se točno dogodilo.
“Liječnici ne znaju što je uzrokovalo alergijsku reakciju, a ne zna ni obitelj. Možda nikad neće saznati”, rekao je chefov predstavnik, prenosi Daily Mail.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Nije naveo hoće li se provesti obdukcija, što bi moglo pomoći u otkrivanju na koje je skupine hrane mogao reagirati.
“Duboko žalimo zbog gubitka našeg voljenog chefa. Njegova kulinarska briljantnost, bezgranična kreativnost i nepokolebljiva predanost obitelji bili su u srži njegova bića”, stoji u priopćenju grupe restorana.
Kako je to moguće?
Chiarello, koji je diplomirao na Kulinarskom institutu Amerike u New Yorku, otvorio je svoj prvi restoran sa samo 22 godine – Toby’s, u Miamiju. Također je posjedovao obiteljske vinograde Chiarello u Yountvilleu u Kaliforniji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Iako je razvoj po život opasne alergije kasnije u životu rijedak, događa se. Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi, najčešći okidači koji uzrokuju anafilaktički šok su kikiriki i orašasti plodovi, ali i druge vrste hrane poput mlijeka i plodova mora te određeni lijekovi.