Foto Marko Gracin
Svaku od osam skladbi koju su izveli I Zefirelli, pratila je po jedna, ne slučajno odabrana pralina
povezane vijesti
Uživati u klasičnoj glazbi koju se slušalo davne 1700. godine u Londonu, u Opatiji se u Gervaisu u okvirima Festivala čokolade moglo na čaroban način, spajajući svijet nota i interpretacija i savršene Zotter praline.
Uz ovacije publike koju je osvojio vrlo kvalitetan glazbeni program u izvedbi Ansambla I Zefirelli iz Hamburga, na najljepši je način završen prvi dan trodnevnog opatijskog Festivala čokolade.
Koncertnu večer koja će se pamtiti po odličnim izvedbama šestero mladih glazbenika i po svjetlosnim efektima i bojama koji su još dodatno pojačali neizvjesnost slatkih iznenađenja iz malih bonbonijera namijenjenih svima koji su pratili program “Pure chocolate”, otvorili su ispred organizatora čelnici Festivala Kvarner Neven Ivanić i Michael Fendre.
Uslijedila je glazbeno-čokoladna čarolija i svaku od osam skladbi koju su izveli I Zefirelli, pratila je po jedna, ne slučajno odabrana pralina.
Čokolatini su se jeli na preporuku samih glazbenika, u momentima koji su se savršeno uklapali u kompozicije, no kao što bi teško bilo reći koja se skladba najviše dopala publici, jednako bi se teško bilo opredijeliti i za najbolji čokolatin.
Emociju jedne drugačije glazbene večeri usavršile su praline u kojima je pored vrhunske čokolade bilo i naranče, kikirikija, manga, marcipana, jagodaa, lješnjaka, lavande i pekan oraha.
Uz svaku pjesmu među kojima je bilo i onih iz 16. i 17. stoljeća, dašak modernoga doba udahnuli su čokolatini iz tvornice svjetski poznatih majstora, a očekivanje svake nove skladbe značilo je i isprobavanje okusa nove praline i ovaj je zanimljiv spoj neobičnu koncertnu večer učinio posebno dinamičnom.