Foto: Reuters
Bivši kuhar je dodao da se bi se članovi kraljevske obitelji za božićni ručak počastili čašicom slatkog i aromatičnog bijelog traminca.
povezane vijesti
Poznati chef Darren McGrady, godinama je kuhao za članove britanske kraljevske obitelji, a u razgovoru za britanski OK!, otkrio je njihov božićni meni.
“Svake godine isto jelo. Zapravo su dosadni kad su svečanosti i blagdanski stol u pitanju. Nisu jeli ni šunku, ni bilo što drugo, samo tradicionalnu puricu”, kaže McGrady.
Darren je zanat usavršavao u londonskom hotelu Savoy, kuhao je za kraljevsku obitelj 15 godina i posluživao hranu svima.
“Svake godine radili smo tri purice. Jedna je bila za kraljicu i njezinu obitelj u kraljevskoj blagovaonici, jedna za dječju sobu, te jedna za 100 ili više zaposlenika kraljevske obitelji. Tako bi svatko dobio božićni ručak”, ispričao je McGrady te dodao kako se purica posluživala s pireom i pečenim krumpirom, a punjena je kestenima ili kaduljom i lukom.
“Tu je uvijek bio i umak od brusnica te prokulice, mrkvu i pečeni pastrnjak”, otkrio je kuhar te kazao da je desert bio tradicionalni domaći božićni puding koji se posluživao nakon glavnog obroka, ukrašen borovnicama i preliven brandyjem koji je služio za flambiranje.
Prije samog obroka, kraljica je voljela popiti aperitiv, svoj omiljeni koktel od gina i dubonneta (liker na bazi vina). Bivši kuhar je dodao da se bi se članovi kraljevske obitelji za božićni ručak počastili čašicom slatkog i aromatičnog bijelog traminca.