Voditeljica o blagdanu

Barbara Kolar podijelila svoje uskršnje običaje

M. Č.

Foto: Davor Kovačević

Foto: Davor Kovačević

Otkrila je i koja je uskrsna slastica omiljena na njezinom blagdanskom stolu



Hrvatska voditeljica Barbara Kolar u novom je  intervjuu progovorila o omiljenim uskrsnim običajima, te otkrila zašto za nju taj blagdan ima posebno značenje.


Za početak je podijelila neke običaje koje prakticira povodom najvećem kršćanskog blagdana.


,,Obično ispletem gnijezdo od grana vrbe, dodam jaja koja sam ispuhala, znaju trajati godinama, a sve ostalo je stvar sezonske inspiracije. Osim toga u ovo vrijeme uvijek imam svježeg cvijeća, najčešće tulipana. Možda je poveznica s njima što ih je baka redovito sadila u svom vrtu i obilato su cvali”, otkrila je Barbara u intervjuu za Gloriju.




Inače, kako prenosi Gloria, Uskrs za voditeljicu ima i posebno značenje jer se slavi oko njezina rođendana, 18. travnja.


Progovorila je i svojim omiljenim (kao i manje omiljenim) uskrsnim delicijama.


,,Tvrdo kuhana jaja ne mogu smisliti i ne jedem ih nikada, rotkvice su mi draže oku nego nepcu, ali šunku i mladi luk ne odbijam. Zadnjih godina ne prigovaram ni francuskoj salati iako i dalje nisam ljubiteljica majoneze”, rekla je, otkrivši da sve te tradicionalne specijalitete pripremaju njezini roditelji s kojima slavi blagdane, dok ona sudjeluje s nekim slatkišem prilikom serviranja blagdanskog stola.


,,Prije dosta godina slatki hit postala nam je Simnel torta – tradicionalna uskrsna slastica u Engleskoj i Irskoj. Puna je suhog voća obilato natopljenog viskijem sa slojevima marcipana te karakteristično ukrašena s 11 kuglica od bademove paste koje simboliziraju apostole – naravno, bez Jude”, našalila se naposljetku voditeljica.