U ta tri dana sam uspio uloviti 15 kilograma ribe. Radili su i arbuni perjaši. Inače je u ulovu ukupno bilo oko 3,5 kilograma arbuna dok su ostatak bili perjaši, roba oko pola kilograma po glavi.
povezane vijesti
Ido Buljubašić je ribolovac koji je skloniji tradicionalnom ribolovu, posebno kada je u pitanju ribolov udicom. U skladu s tim je i u jednom od svojih posljednjih ribolovnih pohoda kančenicom iz ruke uspio nasukati hvalevrijedan ulov.
Evo što nam je Ido rekao o tom svom ribolovnom uspjehu:
– Za dobru ribu valja poraniti pa sam zato u ribolovu već u rano jutro na poziciji.
A kako sam inače sklon tradiciji, nikada ne lovim štapom već smo iz ruke. Skoro uvijek dobro prođem, a gušt je poseban. S ribom sam u direktnom kontaktu što je osobit doživljaj kad je na udici veći komad – priča nam Ido.
– Tih sam dana lovio u Gradcu, u Laguni, ispred hotela Labineca. Ješka je bila srdela friška i lignja.
Na ruku mi je išlo i to što se mijenjalo vrijeme, okretalo je na jugo i riba je baš radila.
A moja je tehnika jednostavna kančulica. Krena je 0,60, a primula 0,30 milimetara. Udica je Mustadova i olovo od 60 grama – nastavlja Ido.
– A poseban je gušt bio dignuti ove dvije škrpine. Prva je bila 2, 35 a druga 1,40 kilograma, barem je tako pisalo na vagi.
U ta tri dana sam uspio uloviti 15 kilograma ribe. Radili su i arbuni perjaši.
Inače je u ulovu ukupno bilo oko 3,5 kilograma arbuna dok su ostatak bili perjaši, roba oko pola kilograma po glavi.
Ukratko gušti kakvi ne postoje nigdje osim na moru – ispričao nam je Ido Buljubašić.