A onda, kad je već pao mrak, rola je zasvirala, ali onako muški, bez zastoja. To je Rapala, nema joj premca… Usporio sam i počeo privlačiti lignju koja je pružala popriličan otpor...
povezane vijesti
- Jeste li ikada pokušali loviti brancina á volo? Ako niste, sada je pravo vrijeme za to
- Iznenađenje shore jigginga. Kad je već namjeravao odustati, zubatac mu u propadanju pokupio varalicu
- Koristite li svjetlo dok lovite lignje? Postoji puno načina za svijetljenje s tim da je najbolje rješenje definitivno potopivi feral
Iz Pirovca nam se javio Ante Grgas, ribolovac koji je u jednom izlasku na more u vrlo kratkom vremenu osigurao kraljevsku večeru za sebe i svoju ekipu.
Evo što nam je Ante reko o tom svom ribolovnom uspjehu:
– Ma nije to neki posebni doživljaj. Ulov kao i svaki drugi. Ideja je bila malo zapanulati ne bi li ulovio koju lignju i malo uživao u mirnom zimskom sutonu. Dakle ništa posebno – priča nam Ante.
– Od pribora sam imao spinnerski štap. Upredenica je bila tanka, 0.10 milimetara, a na kraju je bila Rapala 9, u dekoru Fire Tiger, FT.
Pustio sam panulu oko tridesetak metara iz barke i polako vozio brzinom oko 2 milje – nastavlja Ante svoju priču.
– Tu gdje sam lovio teren je plitak, možda oko pet metara tako da sam stalno bio na oprezu.
I kao što obično biva u smi kraj dana, u zadnjoj zraki sam uspio uloviti prvu lignju, ništa posebno veliku, prosječnu, ali mi je ona pobudila nadu. I prije nego se smračilo dobio sam još jednu takvu.
Već mi je to bilo dosta ali sam rekao sebi da ću produžiti još malo u noć jer je more bilo baš savršeno za panulu.
A onda, kad je već pao mrak, rola je zasvirala, ali onako muški, bez zastoja.
To je Rapala, nema joj premca… Usporio sam i počeo privlačiti lignju koja je pružala popriličan otpor.
Borba je malo potrajala jer nisam htio ništa forsirati.
I kad sam je dovukao imao sam što i vidjeti. Ovakve se rakete i ne love baš često.
Izvukao sam je na barku i pravo doma.
Vaga je pokazala 1,5 kilograma, no radost moje male Nikice mi je, naravno, bila puno veća nagrada.
Lignja je odmah otišla u duboko, a nakon desetak dana je završila na stolu kao večera za obitelj i ekipu – ispričao nam je Ante Grgas.