FOOT: iStock
Omiljeni doručak lako se pretvara u slanu varijantu
povezane vijesti
Zobena kaša se već godinama ubraja u najpopularniji doručak. Ona je zdrava, ali i zasitna i pruža dovoljno energije za sve izazove koji nas čekaju. No, zobenu kašu ne morate jesti samo za doručak, od nje se može napraviti i fantastičan ručak.
Na prvu riječi zobena kaša i ručak nikako ne idu zajedno. To je shvatljivo jer je uvijek vežemo uz slatke okuse. No, ako je pripremite uz slane namirnice, zobena kaša se pretvara u zdrav, brz i slastan ručak ili večeru.
Sastojci za četiri porcije:
- 2 mrkve
- Šaka vlasca
- 30 g oraha
- 280 g zobenih pahuljica
- 700 ml mineralne vode
- 300 ml zobenog mlijeka
- 1 čajne žlica miso paste
- Sol
- Papar
- Muškatni oraščić
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 300 g šampiona
- 200 g graška
Priprema:
Naribajte mrkvu, narežite vlasac i orahe.
U lonac dodajte zobene pahuljice, mineralnu vodu, zobeno mlijeko, miso pastu, prstohvat soli, papar, muškatni oraščić i mrkvu te smjesu zakuhajte.
Smanjite jačinu plamena i kuhajte uz konstantno miješanje 15 do 20 minuta.
U međuvremenu narežite gljive te ih bez začina popržite na maslinovom ulju. Dodajte grašak te sve začinite po potrebi.
U zdjele rasporedite zobenu kašu, na vrh dodajte povrće, orahe i vlasac.