FOTO: iStock
Kako omiljenu kašu učiniti još slasnijom?
povezane vijesti
Zobena kaše je idealan odabir za kvaliteta i zasitan doručak, no nije rijetkost da nam ona zna ispasti suha. To ne iznenađuje jer su zobene same po sebi suhe. No, bez brige, postoje dva jednostavna trika uz pomoću koja ćete svoje zobene pretvoriti u pravi kremasti doručak.
S razlogom su zobene toliko popularan odabir za doručak. Dugo nas drže sitima, sadrže brojne nutrijente te pružaju energiju za uspješan početak dana.
Kada u zobenu kašu dodate voće i orašaste plodove, pretvarate doručak u pravi izvor zdravlja. Nažalost, zobena kaša često zna ispasti suha.
Donosimo dva jednostavna i efektna trika kako da je pretvorite u pravo kremasto čudo.
Psyllium ljuskice
Psyllium ljuskice su izvor vlakana i odličan su odabir za zdravu probavu. One imaju izuzetno veliku moć apsorpcije zbog čega zobenu kašu čine tako kremastom. Nemojte pretjerivati s količinom i svakako u svoju kašu dodajte dovoljno tekućine.
Koristite pećnicu
Vjerovali ili ne, svoju zobenu kašu možete napraviti u pećnici. Tako se stvara puno kremastija smjesa, a uz to nas doručak čini duže sitima.
Donosimo odličan recept za zobenu kašu iz pećnice.
Sastojci:
- 250 ml mlijeka po izboru
- 50 g zobenih pahuljica
- 200 g malina + šaka
- 70 ml soka od jabuke
- 40 g smeđeg šećera
- 1 jušna žlica smjese za puding od vanilije
- 100 g svježeg kremastog sira
Priprema:
U lončiću zagrijte mlijeko, dodajte zobene i miješajte na srednjoj vatri dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
U drugom lončiću dodajte maline, sok od kruške i šećer i ostavite da se skuha. Pomiješajte puding od vanilije s jednom žlicom tople vode i dodajte u smjesu. Ostavite da se kuha par minuta.
Pomiješajte obje smjese. Kašu dodajte u posudu/posudice koja/koje je/su prilagođena/prilagođene za pećnicu.
Vilicom zgnječite šaku malina i pomiješajte sa svježim kremastim sirom. Smjesu ravno podijelite u posudu/posudice.
Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva i zobenu pecite par minuta.