FOTO/iStock
Ovaj vikend odustanite od gin-tonika, a uživajte u gin torti sa sirom.
povezane vijesti
Kremasti, a ipak lagani kolač s osvježavajućom limetom je stvoren za vruće ljetne dane. Kako piše Freundin.de ovaj gin-cheesecake se ni ne peče. Bolje ne može.
Sastojci:
Za dno:
- 100 g maslaca
- 200 g keksa s maslacem
Za kremu:
- 2 limete
- 400 g svježeg sira
- 60 g šećera
- 6 listova želatine
- 150 ml tonika
- 4 jušne žlice gina
- 250 ml šlaga
Za ukrašavanje:
- 2 jušne žlice šećera
- 1 limeta
- listići mente
Priprema:
- U kalup promjera 24 cm stavite papir za pečenje.
- Otopite maslac.
- Smrvite kekse.
- Pomiješajte maslac i kekse te smjesu utisnite u pripremljeni kalup.
- Ostavite minimalno pola sata u hladnjaku.
- Za kremu: naribajte koricu limeta te iscijedite sok.
- Pomiješajte svježi sir, šećer, gin, tonik, sok i koricu od limeta.
- Želatinu omekšajte u hladnoj vodi te otopite po uputama.
- Nakon što se ohladi dodajte smjesi.
- Smjesu ostavite u hladnjaku.
- U međuvremenu umutite šlag i dodajte na koncu smjesi.
- Kremu ravnomjerno raspodijelite u kalup te ostavite dva sata u hladnjak.
- Za ukrašavanje: Limetu podijelite na dva dijela. Jedan dio narežite na kriške, dok od druge polovice naribajte koricu. Pomiješajte šećer i naribanu koricu.
- Kolač ukrasite narezanom limetom, pospite šećerom i za kraj dodajte svježe listove mente.
Uživajte!