Pune blagodati

Želite li u marelicama uživati i nakon ljeta, znajte da ih možete i zamrznuti

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Slatke i s onim blagim kiselkastim okusom koji ih čini nevjerojatno ukusnima

Želite li i vi u njima uživati ​​u nadolazećim mjesecima, u jesen i zimu, znajte da ih možete i zamrznuti, cijele ili prerezane na pola.


Ako su pohranjene u zamrzivaču, trebali bi se potrošiti unutar 8-10 mjeseci, a ne zaboravite ih izvaditi iz zamrzivača barem nekoliko sati prije nego što ih pojedete.


Zamrznite cijele marelice


  • Odaberite marelice koje nisu previše zrele i bez tragova ili nagnječenja
  • Dobro ih operite i pažljivo osušite
  • Stavite ih u hermetičke posude ili u odgovarajuće vrećice za hranu i stavite u zamrzivač

Zamrznite prepolovljene marelice


Možete slijediti isti postupak tako što ćete voće prerezati na pola i izvaditi košticu:


  • Odaberite voće koje još nije jako zrelo i bez tragova
  • Operite ih hladnom vodom i dobro osušite
  • Prepolovite ih
  • Uklonite košticu
  • Polovice marelica posložite na pladanj obložen prehrambenom aluminijskom folijom, dobro razmaknute i unutarnjim dijelom okrenutim prema gore
  • Pleh prekrijte prozirnom folijom
  • Stavite u zamrzivač na 3 sata
  • Polovice marelica stavite u vrećice za hranu, stvarajući željene porcije, tek nakon 3 sata. Zahvaljujući prethodnom zamrzavanju, polovice voća se neće zalijepiti jedna za drugu
  • Vrećice s voćem prerezanim na pola stavite u zamrzivač i ne zaboravite ih potrošiti u roku od 8-10 mjeseci